Linkovi

"Prevodilac" Sidnija Polaka najgledaniji film u sjevernoameričkim bioskopima


Najgledaniji film u sjevernoameričkim bioskopima, proteklog vikenda, bio je politički triler Sidnija Polaka “The Interpreter” ili “Prevodilac”, sa Nikol Kidmen i Šonom Penom u glavnim ulogama.

Nikol Kidmen (Nicole) tumači prevodioca u Ujedninjenim nacijama koja slučajno čuje da se planira atentat na jednog afričkog diktatora. Njen život je od tog trenutka u opasnosti. Šon Pen (Sean Penn) (tumači federalnog agenta.

Film “Prevodilac” zaradio je tokom proteklog vikenda 23 miliona dolara i sa prve pozicije istisnuo prošlonedjeljni hit “AmityvilleHorror”. Avanturistički film "Sahara" od prodaje ulaznica tokom vikenda zaradio je devet, romantična komedija “A Lot Like Love” sa Eštonom Kučerom (Ashton Kutcher) i Amandom Pit (Peet) debitovala je neslavno – sa "samo" 7.7 miliona zarade, dok se među pet najgledanijih našao i akcioni film “Kung Fu Hustle” Stivena Čoa (Stephen Chow) sa 7,3 miliona dolara.

Vrijedno pomena je i premijerno, ograničeno prikazivanje dokumentarnog filma o menadžerima propalog američkog energetskog giganta – kompanije “Enron” - "Enron: Najpametniji momci u sobi” (Enron:The Smartest Guys in the Room"). Premijera u svega tri američka bioskopa donijela je ovom dokumentarcu dvodnevnu zadradu od 70 hiljada dolaera.

XS
SM
MD
LG