Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/ap_pope_candles_vigil_210_eng_02apr05.jpg">I u Crnoj Gori papina smrt je tema dana i udarna vijest u svim medijima - 2005-04-03


Crnogorski predsjednik Filip Vujanoviæ rekao je danas da je papa Jovan Pavle Drugi vršeæi svetu vjersku dužnost, posvetio život borbi za mir, meðunacionalnu i meðukonfesionalnu toleranciju i borbi protiv siromaštva.

U poruci povodom smrti Jovana Pavla Drugog, predsjednik Vujanoviæ je uputio izraze sauèešæa katolièkim vjernicima i istakao da je papa u brojnim misijama ostvario neizbrisiv trag u životima i pamæenju onih koji su pripadali njegovoj, ali i drugim vjerama.

"Znao je da je vjera izvor pomirenja i oprosta, što je smatrao najveæim vrijednostima. Takvim žiuvotom i djelom obezbijedio je mjesto velikana meðu crkvenim velikodostojnicima", naveo je Vujanoviæ.

Sinoæ oko 22 sata, neposredno nakon što je objavljena papina smrt, oglasila su se zvona na svim katolièkim crkvama u Podgorici i na crnogorskom primorju, a vjernici od ranog jutra u katedralama izražavaju žalost zbog smrti Svetog Oca.

XS
SM
MD
LG