Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/San%20Antonio.jpg">Drugi put u poslednja èetiri dana, San Antonio pobedio Sakramento - 2005-01-28


Drugi put u poslednja èetiri dana, San Antonio je pobedio Sakramento, doduše ne tako ubedljivo, kao prvi put, u prestonici Kalifornije.

Izabranici Grega Popoviæa, predvoðeni Argentincem Manuom Ðinobilijem, koji je postigao 25 poena, trijumfovali su u svojoj dvroani - 90:80 i sada imaju najbolji skor u ligi, jednu pobedu više od Finiksa. Pored Ðinobilija standardan je bio i Tim Dankan sa 20 koševa i 12 uhvaæenih lopti, dok je kod Kingsa ponovo najefikasniji bio Bred Miler sa 19 pogodaka. Miler je pet minuta pre kraja smanjio na 78:77, ali su domaæi napravili seriju 8:0 i rešili pitanje pobednika. Peða Stojakoviæ propustio je prvi meè ove sezone zbog bolova u leðima.

Veliki derbi u Indijanapolisu, još jednom je pokazao da prednost domaæeg parketa u duelima Detroita i Indijane – ne znaèi ništa. Drugi put ove sezone Pistonsi su trijumfovali u Indijanpolisu, ovog puta – 88:76, a Pejsersima je nedostajao samo glavni akter velike tuèe od 19. novembra, Roin Artest. Svi starteri zvaniènih šampiona imali su dvocifren uèinak, uz nešto efikasniju spoljnu liniju. Bilap sje završio sa 20, Hamilton sa 17, a Prins sa 16 poena. Džermejn O'Nil je dominirao kod domaæih, ubacio 27 poena, uz 9 skokova i 4 blokade, ali su pored nejga dvocifreni bili još samo rezervista Fred Džons sa 14 i Stiven Džekson sa 11 poena. Podsetimo da je prvi meè ova dva tima u ovom šampionatu, kada se u Detroitu i odigrala sada èuvena tuèa, ubedljivo dobila Indijana, koja ponovo dolazi u «Oburn Hils Palas» 25. marta.

Petu uzastopnu pobedu i 12. u poslednjih 13 meèeva, Èikago Bulsi su ostvarili zahvaljujuæi svojim rezervnim igraèima. Èitave tri èetvrtine «bikovi» su se muèili sa Šarlot Bobketsima, a onda obezbedili trijufm serijom 17:4 u poslednjem periodu, dok su na parketu bili samo rezervisti. Andres Noæioni ubacio je 17 poena za 24 minuta, uz samo jedan promašaj iz igre, Erik Pjatkovski završio je sa 16, dok je Džanero Pargo svih 14 pogodaka postigao u poslednjih 12 minuta. Najefikasniji kod poraženih bio je Karim Raš sa 24 poena.

XS
SM
MD
LG