Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/Sakramento.jpg">Sakramento rasturio Klivlend, Stojakoviæ bolji od Lebrona - 2005-01-21


Protekle veèeri odigrane su samo tri utakmice NBA sezone, na kojima su nastupila i trojica košarkaša iz Srbije i Crne Gore: Predrag Stojakoviæ, Aleksandar Pavloviæ i Željko Rebraèa.

Sakramento Kingsi pružili su možda i najbolju partiju sezone i bukvalno rasturili trenutno drugi tim Istoka, Klivelend Kavalirse - 123:96 za šesti uzastopni trijumf. "Kraljevi" su uspeli da zaustave napad gostiju, kojima je ovo bila druga utakmica u poslednja 24 sata, i su pritom postigli najveæi broj poena ove sezone, održali ravnotežu u skoku i imali èak 34 asistencije, uz samo 8 izgubljenih lopti. Svih 12 košarkaša domaæih poentirali su na utakmici, ali je zvazda veèeri bio Majk Bibi sa drugim "tripl-dablom" u karijeri: 17 poena, 11 asistencija i 10 skokova. Veber je nastavio svoju sjajnu seriju, ubacio 27 poena, uz 13 skokova i 7 asistencija dok je Peða Stojkoviæ završio meè sa 19 poena, 5 skokova, po 3 asistencije i ukradene lopte za 32 minuta. Pritom je veoma dobro èuvao Lebrona Džejmsa, koji je posle prvog "tripl-dabla" u karijeri, veèe ranije u Portlandu, "ostao" na 18 poena (9-19 iz igre), 8 skokova i 6 asistencija. Saša Pavloviæ igrao je 17 minuta, postigao 7 poena, sve u drugoj èetvtrini, imao 2 asistencije i jednu ukradenu loptu.

Poput Kingsa, Dalas Meveriksi bili su ubedljivi protiv Los Anðeles Klipersa – 99:77 u prvoj utakmici u kojoj ih je sa klupe vodio Ejvori Džonson, pomoæni trener koji æe u narednih desetak meèeva zamenjivati Dona Nelsona, kome je juèe popodne operisano desno rame. Klipersi su odlièno poèeli, vodili i sa devet razlike u prvoj èetvtrini, ali je Dalas posle poluvremena pojaèao odbranu i tokom poslednje èetvtrine definitivno prelomio meè, kada gosti 8 minuta nisu postigli koš iz igre. Dirk Novicki je bio najefikasniji sa 28 poena, dok je kod Klipersa Elton Brend ubacio 24, uz 14 skokova. Željko Rebraèa igrao je 7 minuta, ubacio 2 poena, i imao jedan skok u napadu.

Najzanimljivije je bilo u Orlandu, gde je jedini put u ovom šampionatu, gostovao, do ove sezone lider "magiènih", Trejsi Mekgrejdi. Ti Mek je sa 27 poena predvodio svoj novi tim, Hjuston Rokitse, do konaènih 108:99, ali je sjajnu pomoæ imao od Bobija Sure, kome je zamalo izmakao "tripl-dabl" - 19 poena, 11 skokova, 9 asistencija. I svi ostali starteri gostiju imali su dvocifren uèinak: Jao Ming 20, Dejvid Vesli 18 i Džuan Hauard 13 koševa, dok su kod domaæih najbolji bili Stiv Frensis (28 poena, 9 asistencija i 7 skokova), Grent Hil (21 koš) i Hido Turkoglu (19 poena, 5 asistencija).

XS
SM
MD
LG