Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/LA Lejkers.jpg ">Lejkersi trojkama do pobede u Minesoti - 2005-01-11


Protekle veèeri odigrano je pet utakmica NBA šampionata, a jedini košarkaš iz SCG koji je bio aktivan jeste Žarko Èabarkapa, èiji Golden Stejt je doživeo novi poraz, ovog puta u Èikagu – 94:85.

Derbi veèeri odigran je u Mineapolisu, gde su domaæi Timbervulvsi u reprizi finala Zapadne konferencije poraženi od gostiju iz Los Anðelesa. Lejkersi su ubacili neverovatnih 16 trojki i na kraju trijumfovali – 105:96. Kobi Brajant je postigao 31 poen, Èaki Etkins 23, uz po 7 skokova i asistencija, a sjajan je bio i Kris Mim sa 14 koševa, 17 skokova i 5 asistencija. Kod domaæih, kojima je ovo bio osmi poraz u poslednjih 10 meèeva, Garnet je bio na uobièajenom nivou sa 23 poena, 13 skokova i 7 asistencija.

Portland je trijumfovao u Filadelfiji – 109:100, uz osam trojki Nika Van Eksela, što je novi rekord kluba iz Oregona. Golden Stejt je u Èikagu novim porazom završio turneju po Istoku, na kojoj nije uspeo da ostvari nijedan trijumf. Žarko Èabarkapa je posle neigranja u Torontu, proveo 13 minuta na parketu "Junajted centra" i ubacio 6 poena, uz 4 skoka i jednu asistenciju. Boston je pobedio Orlando u svojoj dvorani – 119:101, a najzanimljivije je ipak bilo u Solt Lejk Sitiju, gde je Juta pogotkom Okura uz zvuk sirene prekinula crnu seriju dugu devet utakmica. Konaènih 97:96 protiv San Antonija, bila je ujedno i prva pobeda «džezera» nad Sparsima posle skoro pet godina.

Protekle veèeri obavljena je i jedna neoèekivana, ali prilièno rezonska razmena igraèa. Jedan od najboljih odbrambenih košarakaša lige, Dag Kristi, posle pet veoma uspešnih godina otišao je iz Sakramenta u Orlando, dok je u prestonicu Kalifornije stigao – Katino Mobli. Pored Moblija, Sakramento je u ovom trejdu dobio i rezervnog centra “magiènih” Majkla Bredlija. Prva zvezda Orlanda Stiv Frensis oštro je protestovao zbog odluke uprave kluba da se odrekne Moblija, sa kojim igra zajedno od samog poèetka svoje NBA karijere, 1999. godine u Hjustonu.

XS
SM
MD
LG