Linkovi

Radmanoviæ bolji od Drobnjaka - 2004-12-31


Pretposlednjeg dana 2004. odigrane su èetiri utakmcie NBA šampionata, na kojima su nastupila trojica košarkaša iz SCG. U meðusobnom duelu dva nekadašnja saigraèa i reprezentativca, Sijetl Vladirmira Radmanoviæa bio je uspešniji Atlante Predraga Drobnjaka – 94:79.

Drobnjak je igrao samo 10 minuta, ubacio 2 poena, uz 3 skoka, dok je Radmanoviæ na parketu "Filips Arene", proveo èak 35 minuta, ali je slabo šutirao: 2-11 iz igre za ukupno 7 poena i tri uhvaæene lopte u odbrani. Po obièaju, najefikasniji kod Soniksa, kojima je ovo bio 21. trijumf u sezoni bili su Rej Alen sa 20 i Rašar Luis sa 17 poena. Entoan Voker se istakao kod poraženih sa 19 koševa, 11 skokova i 5 asistencija.

Posle nekoliko odliènih partija, Nenad Krstiæ je u petom meèu ove sezone koji je poèeo u stratnoj petorci imao puno problema sa liènim greškama. Džermejn O'Nil uspeo je da iz igre izbaci i njega i Džejsona Kolinsa, a Pejsersi su trijumfovali u Nju Džersiju – 96:83. Krstiæ je sakupio šest liènih za svega 15 minuta, imao 4 poena, po jedan skok i blokadu. O'Nil je završio sa 31 košem, Krouzir sa 17, a Džef Foster sa "dabl-dablom" - po 16 poena i skokova.

Derbi veèeri odigran je u Detroitu, gde je Majami i protiv zvaniènih šampiona Pistonsa nastavio pobednièku seriju. Do konaènih 89:78, i 13. uzastopnog trijumfa, izabranici Stena Van Gandija stigli su u poslednjih nekoliko minuta serijom 18:2. Dominirao je Dvejn Vejd, koji je ostvario prvi "tripl-dabl" u karijeri – 31 poen, po 10 skokova i asistencija, dok je Šakil O'Nil uprkos bolovima u leðima i rebrima, završio meè sa 21 košem i 7 skokova. Darko Milièiæ ponovo je presedeo na klupi ceo meè.

U poslednjoj utakmici veèeri, San Antonio je bio ubedljiv na gostovanju u Portlandu – 114:80. Èak šestorica Sparsa imala su dvocifren uèinak, a najefikasniji je bio Tim Dankan sa 19 poena, 9 skokova i 5 asistencija.

XS
SM
MD
LG