Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src=" http://voa-8.chntva1-dc1.cscehub.com/mediastore/mvc5.jpg">Sve više proizvoðaèa video igara odluèuje se na originalnu, specijalno komponovanu muziku - 2004-12-20


Godinama su se vrhunski muzièari okupljali na Vorner Bradersovoj Istvud sceni, gdje su komponovali muziku za holivudske hit filmove. Ajnon Zar je priznati filmski i televizijski kompozitor. On sada radi na projektu koji predstavlja spoj ovovremene muzike i tehnologije.

"Ono što sada radimo – je muzika za video igricu Èovjek od hrabrosti.", kaže Ajnon Zar. U namjeri da svoj proizvod uèini prepoznatljivim na prenatrpanom tržištu – izdavaèka kuæa Vivendi Universal odluèila se na posebno komponovanu muziku.

"Režiseri, pisci i producenti uradiæe odlièan film i oplemeniæe ga odliènom muzikom. Mi osjeæamo da imamo fantastiènu vido igricu i sada želimo da je oplemenimo fantastiènom muzikom”, kaže Stiven Vajkis, izvršni producent kompanije "Vivendi games".

kaže da su video igrice u proteklih nekoliko godina postale realan izazov za sve umjetnike, ukljuèujuæi i kompozitore. Ajnon Zar se proteklih godina prilièno naradio u raznim žanrovima, ali sada vidi jedinstven kvalitet u novom, interaktivnom iskustvu.

Po njegovim rijeèima - video igrice pružaju neku vrstu umjetnièke slobode. Ljudi koji su ukljuèeni u projekte stvaranja video igrica su mladi, inovativni, promišljeni i vrlo zainteresovani za ono što rade. To utièe na stvaranje vrlo pozitivne atmosfere koja iz mene izvlaèi ono najbolje”, kaže Ajnon Zar. Baš kao i na filmu, dobra muzika æe uticati na bolje raspoloženje onih koji budu konzumirali igrice.

"Ono što me nosi i odreðuje note i taktove – jesu emocije koje vidim u odreðenim scenama. Da vi kao igraè u datom trenutku osjetite i strah i pobjednièki duh i nonšalanciju... To je funkcija muzike”, kaže Ajnon Zar, èiji angažman u industriji video igrica èini dosta da se promijeni uvriježeno shvatanje – da su video igrice samo za djecu.

Sa studiom punim mladih, talentovanih muzièara – Ajnon Zar stvara mnogo više od puke muzièke teme. On mijenja naše iskustvo video igrica – notu, po notu.

XS
SM
MD
LG