Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/boxing_gloves_93.jpg ">Vitalij Klièko odbranio titulu prvaka sveta u teškoj kategoriji u verziji WBC - 2004-12-12


Svetski šampion u teškoj kategoriji u verziji Svetskog bokserskog saveta (WBC) Vitalij Klièko odbranio je titulu pobedom nad Britancem Denijem Vilijamsom, tehnièkim nokautom u osmoj rundi u Mendelej Bièu u Las Vegasu. Neravnopravna borba prekinuta je posle èetvrtog "nok-dauna" Britanaca, koji se proslavio 30. jula, kada je nokautirao Majka Tajsona u èetvtroj rundi. Klièko je veæ u prvoj rundi plasirao 52 udarca, naspram svega èetiri Vilijamsa, a posle trijumfa bio je iznenaðen izdržljivošæu svog protivnika. Klièko, koji posle prve odbrane titule ima skor 35 pobeda, 34 nokautom, i 2 poraza, posvetio je trijumf demokratiji u Ukrajini i još jednom podržao opozicionog kandidata Viktora Jušèenka.

Krstiæ bolji od Drobnjaka, derbi Los Anðelesa - ponovo Klipersima

Protekle veèeri, odigrano je osam utakmica NBA šampionata, na kojima je nastupilo isto toliko košarkaša iz SCG. Nju Džersi Netsi Nenada Krstiæa trijumfovali su u Atlanti – 95:90, a doskorašnji košarkaš Partizana ubacio je 10 poena, uz 7 skokova, 2 blokade, po jednu asistenciju i ukradenu loptu za 21 minuta igre. Peða Drobnjak igrao je dva minuta manje i završio meè sa 6 poena, 4 skoka i jednom blokadom.

Sakramento je posle produžetka pobedio u Indijanapolisu – 97:92, uz 12 popena, 6 skokova, po jednu asistenciju i ukradenu loptu Peðe Stojakoviæa za 40 minuta igre. Stojakoviæ se poèetkom poslednje èetvtrine sudario sa Entonijem Džonsonom i povredio koleno, vratio se na parket nešto kasnije, da bi dve sekunde pre isteka regularnih 48 minuta izašao i ostao na klupi. Posle meèa je rekao a je imao sreæe i da nema nikakvog ošteæenja, veæ je samo dobio jak udarac u koleno.

Gradski derbi u Los Anðelesu i drugi put ove sezone pripao je Lejkersima – 89:87. Kobi Brajant je ubacio 37 poena, uz 10 skokova i 5 asistencija, dok je Marko Jariæ za 38 minuta imao uèinak: 6 poena, 5 skokova, 10 asistencija i jedna ukradena lopta.

Sijetl je doživeo prvi poraz ove sezone u svojoj "Ki Areni" - 98:84 protiv Bostona, u kome je odlièan bio Geri Pejton sa 21 poenom, 5 asistencija i 4 skoka. Vladimir Radmanoviæ igrao je 34 minuta, postigao 13 poena, uz 4 skoka, 3 ukradene lopte i 2 asistencije.

Zvanièni šampion Detroit poražen je u Memfisu – 72:68, uz 4 skoka darka Milièiæa za 8 minuta igre, dok je San Antonio lako savladao Klivlend – 116:97, za koji je Saša Pavloviæ igrao 10 minuta i pogodio samo jedan penal iz èetiri pokušaja.

U ostalim meèevima, Èikago je na svom parketu iznenadio Minesotu – 99:88, dok je Dalas bio ubedljiv u Hjustonu – 102:76.

XS
SM
MD
LG