Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/Hjuston.jpg ">Trejsi Mekgrejdi ubacio 13 poena za 33 sekunde i srušio San Antonio  - 2004-12-10


Uprkos tome što su protekle veèeri odigrane samo tri utakmice NBA sezone, uzbuðenja je bilo na pretek. Sijetl je ostvario još jedan trijumf na teškom gostovanju, ovog puta u Dalasu, Portland i Boston su se borili bukvalno do poslednjeg sekunda, ali je najdramatiènije ipak bio u Hjustonu, gde je gostovao San Antonio.

Manje od minut pre kraja, Hjuston je imao 10 poena zaostatka u odnosu na San Antonio i èinilo se da æe se pobednièka serija Sparsa protiv Rokitsa nastaviti, a onda je Trejsi Mekgrejdi, pred polupraznom halom, jer su mnogi veæ otišli kuæama, priredio neviðeni šou. Najbolji strelac NBA u poslednje dve sezone ubacio je 13 poena za 33 sekunde, pogodio èetiri trojke, ne zna se koju iz teže pozicije, ukljuèujuæi jednu uz faul Tima Dankana i poslednju, odluèujuæu, sekund i sedam desetinki pre završetka za konaènih 81:80. Na kraju sigurno najupeèatljivije utakmice u karijeri, Ti-Mek je imao 33 poena, 8 skokova i 5 ukradenih lopti, a precizni amerièki statistièari izraèunali su da bi, u sluèaju da može da odigra 48 minuta u istom ritmu, utakmicu završio sa 1135 poena! Pored njega, Jao Ming je ubacio 27 koševa, uz 10 skokova, dok je kod poraženih Tim Dankan imao uèinak: 26 poena, 18 skokova i 7 blokada.

Nešto severnije, u Dalasu, Sijetl je nastavio sa pobedama. Vladimir Radmanoviæ ubacio je 18 poena, uz 4 skoka, 2 ukradene lopte po jednu blokadu i asistenciju za 36 minuta, a Soniksi su ostvarili 17. trijumf ove sezone – 107:102. Uz svega tri poraza, ekipa kojoj su mnogi predviðali jednog od prvih pet pikova na narednom draftu, u ovom trenutku sama je na vrhu tabele najjaèe lige sveta. Rej Alen je, kao i veèe ranije u San Antoniju bio raspoložen – 22 poena, 5 skokova i 4 asistencije, ali je igraè utakmice ovog puta bio Rašar Luis. Krilni košarkaš Soniksa ubacio je 25 poena, imao nekoliko atraktivnih zakucavanja u presudnim trenucima meèa, uz 9 uhvaæenih lopti, od èega pet u napadu. Posle taèno mesec dana pauze i 15 propuštenih utakmica Majkl Finli se vratio u sastav Dalasa i ubacio 19 poena, dok je najefiksaniji bio Dirk Noviski sa 27.

U poslednjoj utakmici veèeri, Portland je trojkom Šarifa Abdur-Rahima, uz zvuk sirene pobedio Boston – 89:87.

XS
SM
MD
LG