Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/Sakramento.jpg ">Kingsi se vratili posle minus 20, Stojakoviæ ubacio 27 poena za 33 minuta - 2004-12-06


U noæi izmeðu nedelje i ponedeljka po srednje-evropskom vremenu odigrane su samo dve utakmice NBA šampionata, a od košarkaša iz SCG, aktivan - i prilièno uspešan, bio je samo Peða Stojakoviæ.

Sakramento Kingsi ostvarili su èetvrti uzastopni i 11. trijumf u poslednjih 12 utakmica, ali konaènih 119:105 ni u kom smislu ne pokazuje koliko je Boston namuèio "kraljeve" - bar u prvom poluvremenu, a pre svega u uvodnoj èetvtrini. Seltiksi su poèeli sjajno, dobili prvu èetvrtinu 36:18, a poèetkom druge imali i 20 razlike. Kingsi kao da su se tek tada probudili, ubacili su 75 poena u drugom i treæem "kvoteru" i na poèetku poslednje èetvtrine vodili sa èak 26 razlike.

Peða Stojakoviæ poèeo je slabo, prekinuo niz od 36 uzastopno realizovanih penala i do sredine druge èetvrtine imao samo dva poena, da bi posle prve trojke postao potpuno nezaustavljiv. Na kraju, izašao je devet i po minuta pre kraja, kao najefikasniji igraè meèa sa 27 poena (4-9 dvojke, 6-9 trojke, 1-2 penali), 4 asistencije, po dva skoka i ukradene lopte. Bred Miler (22 poena, 10 skokova), Kris Veber (18 koševa, 10 skokova) i Majk Bibi (15 poena, 10 asistencija) ostvarili su "dabl-dablove", dok su rezervisti Džekson i Songaila takoðe imali dvocifren uèinak, tako da Boston i posle osam godina postaje bez pobede u kalifornijskoj prestonici.

U drugom meèu veèeri, Finiks lako došao do ubedljive pobede u Portlandu - 121:99, a zvezda veèeri bio je Kventin Rièardson. Bek koji je ovog leta stigao u Sanse iz Klipersa ubacio je 37 poena, ukljuèujuæi osam trojki. U jednom periodu vezao je èetiri dalekometna šuta i serijom 12:2 prajktièno "prelomio" meè. Svi starteri gostiju bili su "dvocifreni", uz "dabl-dablove" Stiva Neša (10 poena, 11 asistencija) i Šona Meriona (16 koševa, 12 skokova). Posle ovog trijumfa , Finiks ima skor 14-3, lošiji samo od Soniksa i Sparsa koji imaju pobedu više.

XS
SM
MD
LG