Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://voa-8.chntva1-dc1.cscehub.com/mediastore/auto.jpg">Miroslavu Cimplu, izazivaèu incidenta s pratnjom predsednika Srbije odreðen 48-satni pritvor - 2004-12-02


U policijskom saopštenju se dalje navodi da se fizièki izgled Cimpla, kome je odreðen 48-satni pritvor, podudara sa opisom koje su dali pripadnici obezbeðenja predsednika Srbije i da æe Cimpl biti predat nadležnim pravosudnim organima.

Ministar policije Dragan Joèiæ je saopštio da na predsednika Srbije Borisa Tadiæa u utorak uveèe nije izvršen atentat, "veæ je u pitanju bila saobraæajna nesreæa”.

Predstavnik Stejt departmenta je potvrdio da je službenik Ambasade SAD u Beogradu priznao policiji da je umešan u incident s kolonom vozila iz Tadiæeve pratnje.

Ambasada SAD u beogradu saopštila je da žali zbog toga što je u incidentu uèestvovao njen radnik. "Èim smo èuli za umešanost svog radnika u taj sluèaj obratili smo se policiji. Žalimo zbog onoga što se dogodilo. Naš radnik u potpunosti saraðuje", navodi se saopštenju Ambasade, koje je preneo dnevnik "Blic".

Cimpl je državljanin Srbije i Crne Gore.

XS
SM
MD
LG