Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/Nju Orleans.gif ">Hornetsi pokvarili slavlje u Solt Lejk Sitiju - 2004-11-23


Posle taèno tri nedelje od poèetka NBA sezone, samo jedan tim još nije uspeo da zabeleži trijumf. Pogaðate – radi se o Èikago Bulsima, ekipi koja od drugog povlaèenja Majkla Džordana, pre šest godina, ima skor 119 pobeda i raèunajuæi sinoænju utakmicu protiv Finiksa - 350 poraza. Do juèe, bez trijumfa su bili i Nju Orleans Hornetsi, koji su, posle osam uzastopnih poraza na startu prvenstva, pobedili Jutu u njenom "Delta Centru".

Hornetsi su pokvarili slavlje u Solt Lejk Sitiju povodom povlaèenja iz upotrebe dresa sa brojem 12, koji je skoro dve decenije sa velikim uspehom nosio Džon Stokton. Juta se posle minusa od 19 poena vratila u meè u treæoj èetvrtini, imala prvo voðstvo u završnici susreta, ali je Nju Orleans na kraju trijumfovao - 76:75. Andrej Kirilenko ubacio je 18 poena, uz 9 skokova i 7 blokada, ali je promašio dva kljuèna slobodna bacanja èetiri sekunde pre kraja i nije se "upisao" u poslednjoj èetvrtini. Kod pobednika – Džamal Meglor 20 koševa i 11 skokova.

Èikago Bulsi uspeli su da zadrže Amarija Stodemajera na ispod 30 poena, ali nijednog trenutka nisu ugorzili Finiks Sanse na putu ka devetoj prvenstvenoj pobedi – 100:82. Stodemajer i Merion (16 skokova) postigli su po 21 koš, Stiv Neš 15, uz za njega skromnih 6 asistencija, dok se kod Bulsa istakao ruki Ben Gordon sa 20 pogodaka. Sa devetim porazom zaredom, Bulsi su izjednaèili najgori start u istoriji kluba.

Bez Dirka Novickog, koji æe zbog povrede skoènog zgloba pauzirati desetak dana, Dalas se hrabro držao protiv Minesote, da bi na ipak izgubio – 83:82. Vulvsi, predvoðeni Kevinom Garnetom, kome je za "tripl-dabl" nedostajala jedna asistencija (21 poen, 17 skokova, 9 asistencija), prvi put su poveli tek u treæoj èetvrtini, a pobedu su obezbedili zahvaljujuæi odliènoj odbrani Trentona Hasela na Džeriju Stekhausu u poslednjem napadu.

Posle poraza u završinici meèa u Torontu, San Antonio je izgubio u poslednjim sekundama i u Memfisu – 93:90. "Grizliji" su igrali bez Pau Gasola, koji je povredio skoèni zglob protiv Sakramenta, a Stromajl Svift je napustio igru u treæoj èetvtrii zbog povrede oka. S obzirom da je Džejms Pozi na listi povreðenih, odgovornost je preuzeo Bonzi Vels i sa 26 koševa, uz pomoæ Lorencena Rajta (10 poena, 10 skokova) i Brajana Kardinala (13 poena, 7 skokova) doveo svoj tim do trijumfa. Kod poraženih - Tim Dankan 26 koševa i 9 uhvaæenih lopti.

XS
SM
MD
LG