Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/nba_logo_150_eng_7jan04.jpg">Posle sinoænjih utakmica, u NBA ligi više nema neporaženih timova  - 2004-11-12


Prvi poraz u sezoni, u noæi izmeðu èetvrtka i petka po srednje-evropskom vremenu, doživeo je Majami Hit i to na svom parketu protiv izuzetno raspoloženih Dalas Meveriksa, koje je predvodio Dirk Novicki sa 41 poenom.

Nemaèki internacionalac koga mnogi smatraju najboljim evropskim košarkašem u NBA ligi pogodio je polovinu svojih šuetav iz igre i sve sa linije slobodnih bacanja i imao 10 skokova i 4 asistencije, a Mevsi su mnogo lakše nego što se pretpostavljalo pobedili Majami – 113:93. Domaæi nisu imali nijedno voðstvo, veæ na poluvremenu su primili 71 poen i zaradili èetiri tehnièke greške u prve dve èetvtrine. Pored Novickog istakao se i Markis Danijels sa 22 poena, koliko je na drugpoj strani ubacio Šakil O'Nil i tako postao 20. košarkaš u istoriji sa preko 22.000 koševa u karijeri. Pred oko 20.000 gledalaca u «Ameriken Erlajns Areni», meðu kojima su bili i Boris Beker i Ana Kurnjikova i Enrike Iglesijas, Dvejn Vejd je završio meè sa 20 poena, 8 skokova i 5 asistencija, ali je sedam minuta pre kraja povredio skoèni zglob i nije se vraæao na parket. Na snimku posle utakmice utvrðeno je da nema ošteæenja, a i sam Vejd je novinarima rekao da misli da je povreda lakše prirode.

Posle tri uzastopna poraza Denver Nagitsi su ostvarili trijumf, u svojoj dvorani, ni manje ni više nego protiv zvaniènih šampiona Detroit Pistonsa – 117:109. Blistavo veèe kompletnog tima domaæih obeležili su Karmelo Entoni i Erl Bojkins sa ukupno 66 poena. Entoni je posle slabih partija u prvih pet meèeva, suoèen sa moguænošæu da izgubi mesto startera, sinoæ ubacio 34 poena, uz 7 skokova, 5 asistencija i 4 ukradene lopte, dok je 165 cm visoki Bojkins završio meè sa 32 koša i 6 asistencija, postavši najniži igraè u istoriji sa više od 30 poena na jednoj utakmici.

Hjuston se dobro držao protiv Minesote uprkos izostanku Trejsija Mekgrejdija, koji ima problema sa kukom i preponama, ali je na kraju ipak doživeo prvi poraz posle tri pobede zaredom – 96:91 u svom «Tojota centru» protiv Minesote. Kevin Garnet bio je na svom uobièajenom MVP nivou, završio meè sa 20 poena, 17 skokova i 9 asistencija, da bi osam sekundi pre kraja, na isteku napada postigao presudan koš. Drugi meè za Vuvse i prvi protiv svog bivšeg tima odigrao je problematièni Edi Grifin i za 24 minuta postigao 11 poena, uz 7 skokova, izazvavši dosta zvižduka domaæe publike. Kod Rokitsa istakao se Jao Ming sa 19 od ukupno 25 poena u drugom poluvremenu.

XS
SM
MD
LG