Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/nba_logo_60_15may01.jpg ">Tuèa Dejvisa i Hejvuda u Junajted Centru - 2004-10-26


Košarka je bila u senci incidenata na èetiri meèa NBA predsezone, koja su odigrana u noæi izmeðu ponedeljka i utorka po srednje-evropskom vremenu. Èikago je predvoðen plejmejkerom Kirkom Hajnrikom, koji je postigao 32 poena, savladao Vizardse 100:95, a duel u "Junajted Centru" obeležila je tuèa u kojoj je uèestvovalo nekoliko igraèa oba tima, a najistaknutiji su, reklo bi se, bili Antonio Dejvis i Brendan Hejvud. Sve je poèelo 3 minuta i 22 sekunde pre kraja treæe èetvrtine, kada je Leri Hjuz gurnuo Hajnrika na Luola Denga, koji je krenuo na polaganje, posle èega su se Hajnrik i Hjuz pokoškali. U sukob su se umešali Dejvis i Hejvud, koji su, posle nekoliko udaraca u zagrljaju završili završili na parketu,a pridružio im se i Majkl Rafin. Posle prekida od nekoliko minuta, sudije na èelu sa iskusnim Benetpom Salvatoreom, odluèile su da iz igre iskljuèe upravo Rafina i veterana Antonija Dejvisa, koga su navijaèi Bulsa ispratili ovacijama. I Hejvud i Dejvis branili su se posle meèa da su želeli da zaštite saigraèe, a mi imamo priliku da još jednom na usporenom snimku vidimo šta se zaista dešavalo.

Nešto manji incident dogodio se u Kolambasu, gde su Kavsi ostvarili petu uzastopnu pobedu u pripremnom periodu, ovog puta protiv Bostona – 95:88. Saša Pavloviæ ovog puta nije ulazio u igru, a u glavnoj ulozi bili su Pol Pirs sa jedne i Lebron Džejms sa druge. Posle dve gotovo identiène akcije u kojima su nadigrali jedan drugog, Džejms je ukrao Pirsu loptu i zakucao u kontri. Usledila je prozivka, posle èega je Pirs rekao rezervnim igraèima Kavsa da sednu na klupu i navodno pljunuo u tom pravcu, što se doduše ne vidi na snimku... I Džejms i Pirs dobili su tehnièke greške, a zvezda veèeri bio je Dru Guden sa 25 poena i 10 skokova. Džejms je završio sa 21 košem i 8 asistencija, dok je Pirs bio najbolji kod poraženih sa 14 poena, 7 skokova i 6 asistencija.

Tamo gde se pre svega igrala košarka, Lejkersi su pregazili Sijetl – 117:91, iako je Kobi Brajant igrao samo 9 minuta i postigao 2 poena. Rudi Tomjanoviæ odmarao je startere, ali je Keron Batler ipak uspeo da postigne 18 poena za 11 minuta i tako bude prvi strelac meèa. Kod poraženih, Radmanoviæ je za 28 minuta postigao 13 koševa.

U poslednjoj utakmici, Portland je u svom "Rouz Gardenu" drugi put u predsezoni poražen od Golden Stejta, ovog puta 87:84. Džejson Rièardson je ubacio 26 poena, dok je Troj Marfi imao "dabl-dabl": 17 poena i 10 skokova.

XS
SM
MD
LG