Linkovi

Porše i 98.500 dolara za Lindzi Devenport  - 2004-10-10


Amerikanka Lindzi Devenport osvojila je "Porše Kup", koji je u nemaèkom gradu Filderštatu igran za nagradni fond od 650 hiljada dolara. Njoj je Francuskinja Ameli Morezmo predala meè zbog povrede butnog mišiæa.

Bio je to tek peti duel prve i druge teniserke na svetskoj rang-listi u finalu jednog turnira u poslednjih više od 20 godina, i poèeo je sjajno. Posle velike borbe Devenport je osvojila prvi gem na servis Francuskinje, koja je kasnije zatražila pomoæ fizioterapeuta i pokušala da nastavi meè, ali je posle izgubljenog prvog seta – 6:2. shvatila da ne može da parira 188 cm visokoj Amerikanki, koja je tako došla do 7. trofeja ove godine, 45. u karijeri.

Devenport je za trijumf dobila na poklon novi model Poršea i èek na 98.500 dolara, a naredne nedelje u Moskvi, na "Kupu Kremlja" imaæe priliku da peti put u karijeri postane zvanièno najbolja teniserka sveta. Ukoliko Morezmo ne bude mogla da nastupi u prestonici Rusije, Amerikanki æe na tom turniru biti potrebna samo jedan pobeda za preuzimanje prve pozicije na svetskoj rang listi.

Podsetimo da je u èetvrtfinalu turnira u Filderštatu, Lindzi Devenport eliminisala najbolju teniserku SCG, Jelenu Jankoviæ.

XS
SM
MD
LG