Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src=" http://espn-att.starwave.com/media/nba/2004/0418/photo/g_cassell_ft.jpg">Kasel nije došao na prozivku, Alonzo Moning još razmišlja o povratku na parket  - 2004-10-06


I dok se timovi najjaèe košarkaške lige na svijetu pripremaju za novu sezonu – amerièka glasila pomno prate dešavanja u trening kampovima i ukazuju na situacije koje bi mogle da imaju presudan uticaj na igru i rezultate. Jedan od dominantniih naslova je svakako nepojavljivanje Sema Kasela – na prvom okupljanju Timbervulvsa iz Minesote.

Jedan od najzaslužnijih igraèa za najbolji rezultat u istoriji kluba – nije zadovoljan ugovorom, na osnovu koga bi Timbervulvsi trebalo da mu isplate 5,65 miliona dolara tokom ove i još 6,1 milion dolara naredne sezone.

Kasel je oèekivao revizuju i bolje uslove ugovora, ali se Minesota prema jednom od najboljih bekova na Zapada u protekloj sezoni, odnijela baš kao i Nju Džersi i Milvoki, sa kojima se Kasel takoðe sporio u vezi sa ekstenzijom ugovora.

Za razliku od Skotija Pipena - Alonzo Morning još nije definitivno odluèio o penziji. Iako je transplantacija bubrega, koju je imao prošle godine – ukazivala na kraj karijere – proslavljeni centar se pojavio u teretani u trening kampu Nju Džerzija.

Ne oèekujem da æu se naglo oporaviti i zaigrati, ali biæu pametan kada budem definitivno odluèivao o povratku – jer želim da živim još bar 50 godina, rekao je Morning novinarima.

Prvi centar Pejsersa iz Indijane Džermen O'Neal trenirao je juèe, prvi put u protekle tri godine, bez bandaže na leðima. Trener Rik Karlajl rekao je novinarima da je O Nil dobro iskoristio ljetnju pauzu da zalijeèi povrede leða i koljena te da je bilo pametno što je odustao od nastupa za amerièku reprezentaciju na olimpijskim igrama u Atini.

S druge strane centar Vašington Vizardsa Kvami Braun, propustiæe prvi mjesec nadmetanja u regularnom dijelu sezone. Braun je tokom takmièenja u ljetnoj ligi slomio kost stopala.

XS
SM
MD
LG