Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.usopen.org/en_US/images/nav/top/uo00000g1.gif">Poèelo Otvoreno prvenstvo SAD u tenisu - 2004-08-30


U senci republikanske nacionalne konvencije u Njujorku poèinje Otvoreno prvenstvo SAD u tenisu, takmièenje osnovano pre pune 123 godine.

Ovogodišnji US Open najbolje je plaæeno takmièenje u istoriji tenisa, jer na njemu nema polne diskriminacije, a nagrade su u obe konkurencije jednake. Pobednici u singlu dobiæe po milion dolara, šampioni u dublu po 400 hiljada , a najbolji u miksu dobijaju zajedno 150 hiljada dolara. Veæ za uèešæe u prvom kolu singla dobija se po 14 hiljada dolara.

Na poslednjem Gren Slemu ove sezone nastupaæe èetvoro tenisera iz SCG. Veæ prvog dana na teren izlazi Janko Tipsareviæ, koji je na turnir ušao kao LAKI LUZER, uprkos porazu u treæem kolu kvalifikacija. Njegov protivnik je Amerikanac bosanskog porekla Amer Deliæ.

Nešto kasnije Jelena Dokiæ, koja posle dužeg vremena nije nosilac na Gren Slemu, igra sa Francuskinjom Natali Deši (28. nosilac, u subotu poražena u finalu Nju Hejvena od Bovine sa 2:1).

Jelena Jankoviæ æe se u utorak sastati sa Nurijom Ljagosterom Vivas iz Španije, dok takmièenje u dublu, u kojem uèestvuje Nenad Zimonjiæ, poèinje u sredu.

XS
SM
MD
LG