Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src=" http://www.national-basketball-association.com/images/wall_stojakovic_small.jpg">Pedrag Stojakoviæ zatražio od Sakamento Kingsa da ga trejduju - 2004-08-06


U intervjuu agenciji "Asošijeted Pres", jedan od najboljih šutera u NBA ligi Predrag Stojakoviæ, saopštio je da je od GM-a kluba Džefa Pitrija zatražio da bude razmijenjen.

Stojakoviæ je rekao da mu je svejedno u koji æe klub otiæi pošto “jednostavno misli da je ovaj tim (Kings) imao svoje šanse”.

“Rekao sam Pitriju da mislim da bi tako tebalo da bude jer mislim da bi to bilo dobro i za mene i za njih, uz sve dužno poštovanje. Sakramento je super, ali mislim da mi je potrebna promena", rekao je Stojakoviæ istièuæi kako vjeruje da je on jedan od igraèa koje je najlakše razmijeniti i za uzvrat dobiti dobre igraèe.

Trostruki All-Star igraè i drugi strelac ligaškog dela NBA lige prošle sezone juèe se u Beogradu pojavio na promociji "Reebok"-a zajedno sa Alenom Ajversonom.

Stojakoviæ je prošle sezone imao prosjek od 24,2 poena i 6,3 skoka po utakmici. Sa klubom iz prijestonice Kalifornije veže ga ugovor na još dvije godine, sa moguænošæu produžetka još godinu.

U Kingsima ne misle da æe Stojakoviæ napustiti Sakramento..

Džef Pitri je rekao kako je Peða “ jedan od poslednjih koje bi želio da trejduje"

"On je ovde zablistao i za to vrijeme ovaj tim je bio ekstremno dobar. Velike zasluge za to pripadaju upravo njemu i ja ga veoma poštujem", rekao je Pitri.

Istovremeno, amerièka glasila spekulišu da je motiv Stojakoviæevog nezadovoljstva to što su Kinsi dopustili da njegov sunarodnik Vlade DIvac ode u LA Lejkerse. Njih dvojica su zaslužni što Kinsi imaju ubjedljivo najviše navijaèa u Srbiji i Crnoj Gori, navod AP.

Osim toga, Stojakoviæ je navodno uvrijeðen kritikama koje je igraèima nakon poraza od Minesote u polufinalu pjel ofa Zapadne konferencije uputio Kris Veber.

On je doduše u intervjuu za list Sakramento Bee, rekao da njegova kritika nije bila upuæena Stojakoviæu, veæ cijelom timu, koji je u doigravanju “igrao provincijsku, meku košarku”.

Menadžer kluba Džef Pitri najavio je da razgovora o trejdu vjerovatno neæe biti prije septembra.

Jedan od vlasnika kluba, Džo Maluf rekao je za "Sakramento Bi" da nema interes da trejduje Stojakoviæa.

"Svaki put kada najbolji igraè ili jedan od najboljih igraèa tima traže trejd, morate da budete zabrinuti. Želimo da ovo vratimo u pozitivan smjer. Želimo da prièamo sa Peðom i razjasnimo sve, da ga uvjerimo da ovdje ima nedovršenog posla. Uopšte nas ne zanima da ga trejdujemo, to nam u ovom trenutku nije ni na kraj pameti", rekao je Maluf.

XS
SM
MD
LG