Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src=" http://us.news1.yimg.com/us.yimg.com/p/rids/20040804/s/r144881797.jpg"> U Iraku osloboðeno šestoro talaca iz Jordana i Turske - 2004-08-04


U Iraku su danas osloboðena šestorica stranih talaca - èetvorica Jordanaca i dvojica turskih vozaèa, koje su držale dve odvojene grupe otmièara.

Jordanci su oteti pre nešto više od nedelju dana blizu Faludže, zapadno od Bagdada.

Jedan lokalni plemenski voða je izjavio zapadnim novinskim agencijama da su otmièari obièni kriminalci izvan Faludže i da nemaju nikakve veze sa pobunom u ovom gradu, poznatom uporištu otpora protiv koalicionih snaga.

Po reèima plemenskog voðe, lokalni lideri su, pošto su doznali gde se nalaze zatoèeni Jordanci, upali u kuæu i oslobodili ih.

To se sve, izgleda, dogaðalo u utorak uveèe dok su oslobodjeni taoci prošlu noæ proveli u kuæi pomenutog plemenskog voðe.

Dvojica turskih talaca osloboðena su danas. Satelitska televizija Al Džazira emitovala je danas video snimak u kome je grupa nazvana Tauhid i Džihad saopštila da je odluèila da oslbodi dvojicu vozaèa pošto su njihove firme pristale da prekinu poslove u Iraku.

Grupu Tauhid i Džihad predvodi Jordanac Abu Musab al Zarkavi, koji je, po uverenju amerièkih obaveštajnih službi, povezan sa Al Kaidom.

XS
SM
MD
LG