Linkovi

Erikson: Teri najverovatnije propušta prvi meè na EP - 2004-06-12



Odbrambeni fudbaler reprezentacije Engleske, Džon Teri, verovatno neæe biti spreman za prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu protiv Francuske, saopštio je danas selektor Engleza, Švedjanin Sven Joran Erikson.

Na konferenciji za novinare, Erikson je naveo da Teri, koji ima povredu tetive kolena, danas nije uspeo da izdrži ceo trening i da najverovatnije neæe biti u postavi protiv Francuske.

"Mislim da bi bilo isuviše opasno da rizikujemo. Teri verovatno neæe biti spreman do nedelje, ali sigurni smo da æe se potpuno oporaviti do èetvrtka i druge utakmice na šampionatu (protiv Švajcarske)", rekao je Erikson.

Umesto Džona Terija igraæe najverovatnije Džejmi Karager ili Ledli King, ali Erikson nije želeo da saopšti ko æe od njih dvojice protiv "trikolora" zauzeti mesto u centru odbrane.

U Portugal Erikson nije mogao da povede trojicu štopera. Na Rija Ferdinanda nije mogao da raèuna zbog osmomeseène suspenzije, koju je igraè Manèester Junajteda zaradio zbog neodazivanja na doping test, dok Džonatan Vudgejt i Geret Sautgejt kontinentalni šampionat propuštaju zbog povreda.

Karager i King do sada su samo po jednom bili starteri u postavi Engleske.

XS
SM
MD
LG