Linkovi

Teroristi i huligani brinu predsjednika UEFA Johansona - 2004-06-12


Predsjednik UEFA, Lenart Johansonizrazio je veliku zabrinutost za sigurnost igraèa i navijaèa za vrijeme šampionata. Prvi èovjek Uefe je istakao da se, i pored odliène organizacije šampionata, plaši udara terorista na zemlju domaæina.

"Uèinili smo sve što je u našoj moæi da sprijeèimo incidente bilo koje vrste, ali mi ništa ne možemo da uradimo da bi promijenili situaciju u svijetu. Najbolji primjer za to su tragedije koje su se dogodile u Americi, Španiji i Iraku. Bez obzira na to, angažovali smo veliki broj ljudi koji æe brinuti o sigurnosti" rekao je prvi èovjek evropskog fudbala.

Pored terorista, u "noænim morama" Johansona najèešæe se javljaju huligani. Zbog toga je UEFA naložila specijalnu kontrolu engleskih navijaèa koji su planirali da u Portugalu prate svoje ljubimce - nijedan Englez koji je ikada privoðen zbog nereda na stadionima neæe moæi da boravi u ovoj zemlji u vrijeme šampionata.

"Svi se sjeæamo šta su engleski navijaèi napravili u Šarlroi za vrijeme Evropskog šampionata 2000. godine, i ja se iskreno nadam da se to neæe ponoviti. Engleska je dobila žuti karton zbog svojih navijaèa, nadam se da neæemo biti prinuðeni da im dajemo crveni. Obezbjeðenje æe sigurno biti mnogo spremnije za takve stvari nego što je to bio sluèaj u Belgiji. Kako bi se svi uèesnici osjeæali sigurnije, odluèili smo da saraðujemo i sa vladama svih 16 zemalja koje æe se pojaviti na prvenstvu. Mislim da je sve na svom mjestu i da nas, ipak, oèekuje sjajan turnir", kaže Johanson.

XS
SM
MD
LG