Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://voa-8.chntva1-dc1.cscehub.com/mediastore/aptn_afghanistan_norwey_flag_half_stat_eng_150_24may04004.jpg">Jedan norveški vojnik ubijen u Avganistanu - 2004-05-24


Jedan norveški vojnik ubijen je u Avganistanu, u napadu na pripadnike meðunarodnih mirovnih snaga koji obezbeðuju glavni grad Kabul.

Èetvorica norveških vojnika vraæali su se sa patrole, kada je njihovo vozilo sinoæ napadnuto, u istoènom delu Kabula. Jedan od vojnika je tom prilikom ubijen, dok je drugi lakše ranjen. Preko dve stotine norveških vojnika uèestvuju u mirovnim operacijama u Kabulu, pod komandom NATO-a. Posebne koalicione snage, pod amerièkom komandom, rade na hvatanju militanata koji su povezani sa teroristièkom mrežom Al Kajda i sa svrgnutom talibanskom vladom. Predstavnik za štampu koalicionih snaga, potpukovnik Taker Mansadžer, osudio je napad na Norvežane.

«Teroristièki napadi samo pojaèavaju odluènost koalicije da pomogne u oslobaðanju Avganistana od onih koji odbijaju da prihvate da se ova zemlja nalazi na kursu ka demokratskoj vlasti, kao i slobodnom i stabilnom društvu.»

Ovaj, najnoviji, napad je prvi sluèaj da je na mirovne snage izvršen napad upotrebom ruènih bacaèa.

XS
SM
MD
LG