Linkovi

Kingsi i Pistonsi izborili sedme utakmice - 2004-05-17


Kingsi su do konaènih 104:87 došli najviše zahvaljujuæi seriji 14:0 u drugoj èetvrtini, posle èega su uglavnom uspevali da održe dvocifrenu razliku. Majk Bibi je bio odlièan sa 16 poena, 10 asistencija i 5 skokova, Kris Veber (14 poena, 7 skokova) i Bred Miler (17 poena, 7 skokova, 5 asistencija) i Vlade Divac (6 poena, 5 asistencija 4 skoka za 23 minuta) zaustavili su Kevina Garneta (19 poena, 10 skokova, 5 asistencija), koliko je to moguæe, a Peða Stojakoviæ konaèno je pogodio nekoliko šuteva spolja i završio sa 22 poena, 8 skokova i 2 ukradene lopte. Njegova trojka u poslednjoj sekundi prvog poluvremena umnogome je podigla moral domaæeg tima, koji je možda i dodatno opteretilo Veberovo javno obeæanje da æe se igrati sedmi meè.

"Oseæam se samouvereno, ali više ne prognoziram ništa", rekao je Veber uz osmeh kada su ga pitali šta oèekuje od utakmice u sredu. "Mislim da æe biti buèno u dvorani i da æe oni biti spremni. Pogotovo posle onoga što se dogovilo veèeras", dodao je on, aludirajuæi na incident posle koga je iskljuèen Entoni Piler. "Ono što je dobro, jeste da smo veæ bili u ovakvoj situaciji. Potpuno sam opušten i uzbuðen zbog prilike koju imamo", zakljuèio je Veber.

Kingsi su posle namernog faula Garneta imali dva penala, ali zbog Pilerovog iskljuèenja, trener Vulvsa, Flip Saunders imao je pravo da bira izvoðaèa i odluèio se za Džabarija Smita koji je pogodio oba. Umesto Pilera trener Adelman je uveo Rodnija Bjuforda, koji je do kraja ubacio sedam poena i mnogo doprineo da Kingsi saèuvaju prednost do kraja, što je posle utakmice potvrdio i prvi struènjak Minesote.

"Pogodili su neke šuteve danas. Pre svih Peða i Majk, ali mislim da je i Bjuford bio odlièan na kraju. Pogodio je tri velika šuta... Ne kažem da smo mogli da ih stignemo, ali mogli smo da uèinimo utakmicu zanimljivijom", rekao je Saunders pred sedmi meè, koji se igra u sredu uveèe.

Za razliku od Kingsa koji su prilièno ubedljivo trijumfovali u šestoj utakmici na svom terenu, Detroit je u dramatiènoj završnici uspeo da saaèuva prednost koju je imao veæim delom meèa i pobedi Nju Džersi u gostima – 81:75, èime je obezbedio sedmu utakmicu na svom parketu, koja se igra u èetvrtak uveèe.

Nju Džersi je poèeo izvanredno, poveo 13:2, ali su Pistonsi vrlo brzo preuzeli kontrolu, pre svega zahvaljujuæi mnogo boljem skoku i na poluvreme otišli sa plus 14. Netsi su uzvratili u treæem "kvoteru", ali do kraja nijednom nisu uspeli da priðu na manje od dva razlike. Ben valas je imao èak 20 skokova, ali je èovek odluke u timu Lerija Brauna bio Rip Hamilton sa 24 poena, koje je uglavnom postizao kada je njegova ekipa pravila razliku, ili kada su Netsi pokšavali da preokrenu rezultat. Kod poraženih, najefikasniji je bio Rièard Džeferson sa 23 koša, 7 skokova i 5 asistencija, dok je Kenjon Martin završio sa 9 poena i 7 uhvaæenih lopti. Kid i Kitls ubacili su po 11 poena.

XS
SM
MD
LG