Linkovi

Pobede Netsa i Lejkersa - 2004-05-12


Kobi Brajant je u dvoranu stigao tek nešto više od dva sata pre poèetka utakmice, pošto je ranije pred sudijom u Koloradu, i zvanièno izjavio da nije kriv po optužbi za silovanje, ali mu to nije smetalo da pruži verovatno najbolju plej-of partiju u karijeri. Brajant je za 45 minuta igre ubacio 42 poena, 15 u odluèujuæoj poslednjoj èetvrtini, imao 6 skokova i 5 asistencija.

Zvanièni šampioni iz san Antonija odigrali su mnogo bolje nego u treæem meèu, i vodili sve do poslednja èetiri minuta treæe èetvrtine, najviše 10 razlike. Meðutim, pored Brajanta, Lejkersi su imali i vrlo raspoloženog Šakila O'Nila, koji je završio utakmicu sa 28 koševa, 14 skokova i 4 blokade, a kada udarni tandem "jezerdžija" odigra tako, male su šanse da æe ih neko pobediti, pogotovo u "Stejpls Centru".

Lejkersi su treæu èetvrtinu dobili sa 15 razlike, a izabranici Grega Popoviæa, iako se nisu predavali u poslednjoj èetvrtini, najviše što su uspeli da postignu jeste da poèetkom poslednjeg perioda priðu na minus tri. Tim Dankan je završio meè sa 19 poena, 10 skokova i 8 asistencija, Toni Parker je uz 18 koševa, imao 8 asistencija, Turkoglu je ubacio 16 (7 uhvaæenih lopti), Nesteroviæ 12 poena (7 skokova), a najefikasniji kod poraženih bio je Manu Ðinobili sa 21 pogotkom (8 skokova i 5 asistencija).

"Kapa dole Kobiju i Šeku za koje veèeras nismo imali rešenja. Posebno za Kobija, koji je pogodio neke neverovatne šuteve, ali to nije ništa novo – on je neverovatan igraè", rekao je trener Sparsa, Greg Popoviæ i dodao da je mnogo više zadovoljan partijom svog tima nego posle treæe utakmice.

Veliko priznanje Brajantu odali su i saigraèi Karl Meloun i Šakil O'Nil, koji je èak rekao da je Kobi verovatno najbolji košarkaš svih vremena, a Brajantoavom partijom zadivljen je bio i Tim Dankan. "Veèeras je bio sjajan. Kada pogaða takve šuteve, a konstantno ima èoveka na sebi, onda ne možete baš puno da uradite osim da se nadate da æe ponekad da promaši. Mi nismo ništa promenili u odnosu na prethodne meèeve, igrali smo najbolju moguæu odbranu na njemu, ali ako bude nastavio da pogaða nemoguæe šuteve, moraæemo nešto da uèinimo", rekao je Dankan.

Èetvrtu utakmicu u seriji Nju Džersi – Detroit obeležio je Džejson Kid, koji je posle tri loše šuterske veèeri, ostvario sedmi plej-of "tripl-dabl" u karijeri: 22 poena, 11 asistencija i 10 skokova. Pistonsi su imali samo jednog raspoloženog košarkaša, Ripa Hamiltona koji je ubacio 30 poena, dok je Kid imao pomoæ Kenjona Martina (16 poena, 15 skokova), Rièarda Džefersona (17 poena, 7 skokova), Kerija Kitlsa (14 koševa, 5 asistencija) i Lušesa Herisa (11 pogodaka).

Lebron Džejms u Atini

Najbolji ruki ove sezone i prvi pik sa poslednjeg drafta Lebron Džejms biæe u sastavu amerièke selekcije na Olimpijskim igrama u Atini ovog leta, potvrdio je njegov menadžer Eron Gudvin, posle današnjeg razgovora sa predstavnicima "USA Basketball-a", organizacije koja odreðuje sastav svih amerièkih nacionalnih timova. Zvanièna potvrda uslediæe kada se obavi sva potrebna papirologija, a agencija AP nešto ranije je objavila da æe pozive dobiti i krilo Finiksa, Šon Merion i plejmejker Njujorka, Stefon Marberi.

XS
SM
MD
LG