Linkovi

Detroit razbio Netse - 2004-05-04


Samo zahvaljujuæi poenima rezerviste Tamara Sleja 42 sekunde pre kraja Netsi su izbegli da izjednaèe negativni rekord NBA lige po broju postignutih poena koji od 1998. godine drži Juta Džez, kojoj su Bulsi u finalnoj seriji plej-ofa dozvolili da postigne samo 54 koša. Pistonsi su krajem prve èetvrtine zapoèeli seriju 9:0, kojom su preuzeli voðstvo i sigurno ga držali celim tokom susreta. Izvanredna odbrana domaæih primorala je Nju Džersi na šut iz igre od mizernih 27 odsto i tokom meèa na licima izabranika Lorensa Frenka moglo se primetiti oèajanje. Poluvreme je završeno novim plej-of rekordom, pošto su oba tima postigla svega 62 poena. Netsi – 14 u prvoj èetvrtini, 25 na poluvremenu, 39 posle tri èetvrtine. Detroit je trijumfovao sa 22 razlike, iako nijednom nije postigao više od 21 poena u èetvrtini.

Kod pobednika dominirala je trojka Rièard Hamilton, Tejšon Prins i Ben Valas. Hamilton je postigao 15 poena, uz 7 asistencija i 6 skokova, Prins takoðe ubacio 15 poena, uz 10 skokova i 5 asistencija, dok je Valas, imao 13 koševa i 11 uhvaæenih lopti. S druge strane, jedino su Kitls sa 15 i Martin sa 11 poena imali dvocifren uèinak.

"Meni je jasno da je Nju Džersi veliki tim i ne oèekujem da se posle ove utakmice pojave u petak bez samopouzdanja da mogu da nas pobede. Mislim da æe odigrati mnogo bolje i mi æemo morati da odgovorima na izazov, koji neæe biti lak", rekao je trener Pistonsa Leri Braun, dodajuæi da ne veruje da bilo ko od nejgovih igraèa misli da æe ovo biti laka serija. "Ne verujem da bilo ko u našoj svlaèionici nema poštovanja prema njima i zato sam uveren da æemo ih doèekati spremni"

Trener Netsa Lorens Frenk rekao je da su Pistonsi bili bolji tim. "Oèigledno da morate odate priznanje njihovoj odbrani, ali ovo je samo jedna utakmica i mi moramo da igramo bolje", rekao je Frenk.

"Bilo je veoma važno da dobijemo ovu prvu utakmicu, jer oni su veoma opasan tim. Znamo šta su nam uradili prošle godine, tako da moramo da saèuvamo prednost domaæeg parketa, ali oèekujem da druga utakmica bude mnogo teža", kazao je odlièni Tejšon Prins, dok se Džejson Kid našalio rekavši da je izgledalo kao da su on i njegovi saigraèi igrali neku drugu igru. "Kao da smo mislili da je pobednik onaj ko postigne manje poena", rekao je Kid.

Veèeras se igraju dve utakmice – najpre sedmi odluèujuæi meè jedine nezavršene èetvrtfinalne serije izmeðu Majamija i Nju Orleansa, a zatim poèinje drugo polufinale Zapada, u kome Minesota doèekuje Sakramento Kingse.

XS
SM
MD
LG