Linkovi

Sakramento u polufinalu Zapada - 2004-04-30


Dalas je još jednom imao šansu da produži neizvjesnost u èetvrtfinalnoj seriji. Uz zvuk sirene Novicki je šutirao za pobjedu, ali tim Dona Nelsona ponovo nije imao sreæe. Kingsi su slavili 119 – 118. Kao i u prethodna dva trijumfa - Predrag Stojakoviæ, koji je za 44 minuta ostvario dabl dabl – 23 poena i 10 skokova – ponovo je, u poslednjih 6 sekundi bo na visini zadatka u odbrani.

Predrag Stojakoviæ: "Samo sam se nadao da æe Novicki da promaši . Pogaðali su cijelo vrijeme, tako da nama nije ostalo ništa drugo osim da ubacimo više poena od njih. "

Za plasman u polufinale, tim iz prijestonice Kalifornije ipak bi trebalo da zahvali fenomenalnom Majku Bibiju, koji je u petoj utakmici za 44 minuta ubacio 36 poena uz 8 asistencija i pet ukradenih lopti. Plejmejker Kingsa ubacio je èak 6 od osam šuteva za 3 poena.

Dalas je odlièno poèeo, zahvaljujuæi Stivu Nešu koji je meè završio sa 24 poena, 14 asistencija i 7 skokova i Dirku Novickom koji je uz 14 uhvaæenih lopri bio najbolji strijelac Meveriksa sa 31 poenom. Ekipa Dona Nelsona vodila je u prvoj èetvrtini èak 16 poena razlike, ali je trener Rik Adelman, odluèivši se za nisku postavu bez Divca i Vebera - uspio da doðe do rezultatske ravnoteže – drugu èetvrtinu, koju je Kris Veber presjedio na klupi - Kingsi su dobili sa deset poena razlike, pa se na poluvrijeme otišlo rezultatom 66 – 63 za goste. Pobjedi Sakrementa posebno je doprinio i Bred Miler koji je nakon svega 4 minuta igre zamijenio Divca i do kraja utakmice ubacio 21 poen uz 10 od 14 uspješnih šuteva iz igre. U posljednjem èetvrtfinalnom susretu dva najefikasnija tima NBA lige konaèno su prikazala igru kakvu je publika oèekivala

Rik Adelman:"Ovo je bila utakmica kakvu smo oèekivali. Mislim da je Dalas odigrao sjajnu seriju i mislim da je sve zaista moglo da bude i obrnuto”, rekao je – nakon utakmice trener Rik Adelman.

Dalas se, kao prošlogodišnji finalista Zapada, ove godine znaèajno pojaèao – uz dva odlièna rukija Hauarda i Denijelsa – tim Dona Nelsona bio je jaèi za bivšeg ol stara Bostona Entoana Vokera i najboljeg 6. igrala ove sezone Entoana Džejmisona. Novinari su pitali da li je došlo vrijeme da vlasnik kluba Mark Kjuban kormilo svoh skupog broda povjeri nekom drugom.

Detroit Pistonsi su odlièno igrali u Milvokiju, ali su sinoæ bili i više nego odluèni da seriju protiv Baksa okonèaju na svom parketu – prevagu u pobjedi Pistonsa 91 – 77 donio je Tišaun Prins koji je 10 od 24 poena ubacio u treæoj, odluèujuæoj èetvrtini. Milvoki je tako završio iznenaðujuæe uspješnu sezonu, a misli Ditroita veæ su okrenute ka polufinalnoj seriji u kojoj ih oèekuju Netsi iz Nju Džersija. Nju Džersi je prošle godine elimisao Pistonse sa 4-0 u seriji, ali poznavaoci prilika u NBA ligi ove godine oèekuju da serija koja poèinje u ponedjeljak bude jedna od najzanimljivijih.

Trener Pistonsa Leri Braun kaže da je vrlo zadovoljan što je Nju Džersi protivnik u polufinalu. «Svjesni smo da su nas pobijedili 4-0 prošle godine, nisu izgubili duel u plej offu veæ odavno, tako da mislim da æe biti vrlo zabavno», kaže Leri Braun.

U drugom polufinalu Istoka, tim sa najboljim uèinkom ove sezone, Indijana Pejsersi, doèekaæe pobjednika duela Majami – Nju Orlians. Trenutni rezultat u toj èetvrtfinalnoj seriji je 2-2, a pet meè igra se veèeras u Majamiju.

XS
SM
MD
LG