Linkovi

Indijana sigurna, Hjuston savladao Lejkerse - 2004-04-24


Predvoðeni rezervistom Heringtonom koji je postigao 19 poena i imao devet skokova, Pejsersi su kao gosti savladali Boston sa 108:85 i tako, poveli sa 3-0 u seriji. Gotovo duplo više izgubljenih lopti, slabiji šut i manje skokova od rivala bili su dovoljan razlog da u duelu sa ekipom koja je imala najbolji skor u regularnom delu šampioata - "Kelti" dožive najteži plej-of poraz na svom parketu.

Prvi poraz doživeli su i Lejkersi, koje je Hjuston savladao u svom Tojota centru sa 102:91. Iako su gosti iz "grada anðela" gubili i sa 13 poena razlike tokom treæeg susreta sa Rokitsima, uz pomoæ O'Nila i Brajanta uspeli su da se primaknu na svega èetiri poena deficita dva minuta pre poslednjeg zvuka sirene.

Ipak, prvu ovogodišnju plej-of pobedu Hjustonu doneli su Jao Ming, koji je meè završio sa 18 poena i 10 skokova, te sjajni Stv Frensis kome je malo nedostajalo za tripl-dabl uèinak, s obzirom da je postigao 27 koševa i imao devet skokova i sedam asistencija. Lejkersi, sa druge strane, razloge za poraz mogu pronaæi u lošem šutu iz igre (tek 36 pogodaka od 83 pokušaja), kao i èinjenice da je Šekil O'Nil pogodio samo pet od 14 slobodnih bacanja.

Maraton

Sportski maratoni održani su danas u Nešvilu, u državi Tenesi, i Solt Lejk sitiju, u državi Juta.

Maraton je danas, sedamnaesti put za redom, održan i u Beogradu , a pobednici su atletièar iz Tanzanije Kristofer Iseg Njunguda i Kenijka Rouz Kerubo Nangaèa. Dvadesetosmogodišnji Tanzanijac pretrèao je 42 kilometra za dva sata , 12 minuta i 53 sekunde, što je treæi rezultat u istoriji beogradskog maratona. Kenijska takmièarka je istu deonicu pretrèala za 2 sata , 35 minuta i 55 sekundi. Prema procenama organzatora, u trci zadovoljstva , na 5 kilometara, trèalo je oko 50 hiljada ljudi. Beogradski maraton ujedno je bio i prvenstvo Srbije, a Sreten Ninkoviæ odbranio je titulu prvaka Srbije u maratonu.

XS
SM
MD
LG