Linkovi

Stojakoviæ odbranio Kingse - 2004-04-21


Kris Veber je ostvario prvi plej-of «tripl-dabl» u karijeri: 19 poena, 13 skokova i 12 asistencija, a samo jedno uspešno dodavanje mu je nedostajalo da do njega doðe u prvom poluvremenu. Meðutim, u izuzetno tvrdoj utakmici, u kojoj su dva najbolja ofanzivna tima lige šutirala ispod 35 odsto iz igre, presudnu ulogu odigrao je Majk Bibi sa 10 od 24 poena u poslednjoj èetvrtini, a odluèila je jedna lopta, koju je izgubio Majkl Finli.

Dirk Novicki je ponovo bio ubedljivo najbolji pojedinac Mevsa sa 28 poena i 10 skokova, ali su osim možda rukija Markisa Danijelsa (16 poena, 11 skokova) i rezerviste Eduarda Nahere (4 poena, 9 skokova, 5 u napadu, 2 blokade, odbrana na granici faula na Krisu Veberu), svi ostali podbacili. Majkl Finli i Stiv Neš vratili su Dalas u igru posle minusa od devet poena u treæoj èetvrtini, a Bibi je sa dve trojke i ukupno 10 poena u poslednjem kvoteru podsetio na plej-of pre dve godine, kada je rešio mnoge utakmice i u seriji sa Dalasom i u finalu Zapada protiv Lejkersa.

Dag Kristi je ostvario «dabl-dabl» (13 poena i 11 skokova) i realizovao odluèujuæa slobodna bacanja desetak sekundi pre kraja, Bred Miler postigao veoma važan koš 34 sekunde pre kraja, dok se Divac muèio i završio meè sa 4 poena, 5 skokova, 2 ukradene lopte i jednom blokadom za 20 minuta. Meðutim, niko se nije muèio koliko Peða Stojakoviæ, koji je 7 od ukupno 13 poena ubacio u dva minuta na poèetku treæe èetvrtine, loše šutirao iz svih pozicija (1-9 trojke), da bi na kraju, dobrom odbranom prouzrokovao grešku Majkla Finlija, 11 sekundi pre kraja, na dva razlike za Kingse. Za 45 minuta, igre Stojakoviæ je imao i 7 skokova.

Treæa utakmica igra se u subotu u Dalasu, a èetvrta, na istom mestu, dva dana kasnije.

XS
SM
MD
LG