Linkovi

Susan Werner “I Can’t Be New” - 2004-04-13


Meðutim, posle šetog albuma Vernerova se vratila svojoj prvoj ljubavi - džezu. O najnovijem albumu Suzan Verner, koju je list Vašington Post nazvao izvoðaèem neogranièenih potencijala, prilog je pripremio novinar Glasa Amerika Dag Levin.

Jedno je biti u stanju pevati u tradicionalniom amerièkom stilu, ali za pisanje pesmama koje se mogu meriti sa melodijama iz zlatnog doba džeza i pop muzike potreban je poseban talenat. Svojim albumom "I Can't Be New," Suzan Verner je dokazala da može i jedno i drugo.

Vernerova je uvek bila vešta u pisanju tekstova i izvoðenju muzièkih taèaka. Još u srednjoj školi nauèila je da svira na gitari, klaviru i saksofonu. Na Univerzitetu države Ajova diplomirala je solo pevanje, a kasnije je studirala i operu. Veliki uticaj na njen umetnièki rad imala je folk pevaèica prodornog glasa, teksašanka Nensi Grifit. Njene pesme Suzan Werner je poèela da peva po klubovima i kafeima u Njujorku, Nju Džersiju i Filadelfiji. Iako je izvoðenjem folka obezbedila trenutni uspeh Vernerova se nikada nije odrekla džeza.

Za svoj novi album "I Can't Be New," Suzan Verner kaže da predstavlja nešto izmedju albuma Kerol King ”Tapestry“ i Ele Fitcdžerald ”Cole Porter Songbook“. Danas je teško naiæi na izvoðaèa takvog kalibra poput Suzan Verner, koja ne samo što dobro peva veæ svira na gitari, klaviru, orguljama i havajskoj gitari.

XS
SM
MD
LG