Linkovi

Film ”The Ladykillers“ - 2004-04-12


”The Ladykillers“ Itana i Džoela Koena je rimejk istoimenog filma Aleksandra Mekendrika iz 1955. godine. Ova crna komedija britanske produkcije svojevremeno je bila izuzetno popularna, a Vilijam Rouz, koji je po sopstvenoj prièi napisao scenario, nominovan je za Oskara. Tom Henks igra profesora Di Ejè Dora, koga je kao profesora Markusa u originalu tumaèio Alek Ginis. Zaplet filma prenešen je u savremeno doba, i prema reèima glumaca to je jedina sliènost sa originalom. Sve ostalo - likovi i mesta - potpuno su novi.

Prièa poèinje kada profesor Di Ejè Dor sa juga zemlje iznajmljuje sobu u kuæi jedne starice, uz molbu za odobrenje da koristi njen podrum kako bi sa svojim prijateljem mogao da vežba crkvenu muziku. Profesor Dor je zapravo okupio ekipu lopova i prevaranata sa kojim u podrumu kuje zaveru da opljaèka obližnju kockarnicu. Medjutim, Marva Munson, koju tumaèi Irma Pi Hall obrzo otkriva šta su oni namerili i preti Doru da æe ih sve prijaviti policiji ukoliko se ne pokaju, te zaverenici odluèuju da je ubiju. Medjutim, ispostavlja se da to nije tako lako kao što su mislili.

”The Ladykillers“ je prvo zajednièko rediteljsko ostvarenje braæe Koen koji su dosadašnje filmove radili producentsko-rediteljski odvojeno. Film je snimljen u Los Andjelesu, i u državi Misisipi, tokom prošle godine. U bioskope u Evropi dolazi u junu.

XS
SM
MD
LG