Linkovi

Buš: Amerièka privreda postaje snažnija - 2004-04-03


Predsednik Buš je izjavio da poveæanje broja radnih mesta prošlog meseca pokazuje da amerièka privreda postaje snažnija. U izveštaju dopisnika GA iz Bele kuæe, Skota Sternsa, ukazuje se da Demokrate smatraju da predsednik još uvek ne èini dovoljno na spreèavanju amerièkih kompanija u domenu odliva radnih mesta u inostranstvo.

Prošlog meseca je registrovano 300.000 novih radnih mesa. Predsednik Buš kaže da amerièka privreda raste i da sve veæi broj gradjana nalazi posao.

“Ekonomija je snažna i postaje snažnija. Možete razumeti zašto sam optimistièan, kada navodim te statistièke podatke pošto se seæam kroz šta smo prolazili. Drugim reèima, ekonomija se popravlja.”

Broj novih radnih mesta prošlog meseca je dostigao najviši nivo za protekle èetiri godine, posebno u gradjevinarstvu, trgovini na malo i zdravstvu. Ekonomija je od centralnog znaèaja u nastojanjima predsednika da bude ponovo izabran, posebno u pogledu porasta zaposlenosti, pošto je oko dva mliona Amerikanca izgubilo radna mesta od kako je Buš preuzeo predsednièki položaj. Verovatni kandidat Demokratske stranke na izborima u novembru, senator iz Maseèusetsa, Džon Keri, pozdravio je saopštenje o poveæanju broja radnih mesta prošlog meseca, ali je naveo da je situacija još uvek teška za mnoge porodice koje su prošle, kako se izrazio, kroz najgori oporavak u pogledu otvaranja novih radnih mesta od vremena Velike depresije, 1930-tih godina.

XS
SM
MD
LG