Linkovi

Sijetl i Majami u seriji - 2004-03-27


Finiks je pobedio u Nju Orleansu 99:94, uz 2 poena Žarka Èabarkape za 9 minuta igre, dok su Lejkersi, dve veèeri posle Sakramenta, «pregazili» i Minesotu – 90:73, uz 35 poena Kobija Brajanta. Posle ovog trijumfa «jezerdžije» tehnièki preuzele drugo mesto na zapadu, sa dve pobede manje i dva poraza više od Kingsa, i jednim porazom manje od Vulvsa.

Najinteresantnije je bilo u Majamiju, gde su domaæi, trojkom Rejfera Alstona u poslednjoj sekundi produžetka, upotpunili neverovatan preokret i pobedili Dalas – 119:118. I Majamiju je to sedmi trijumf zaredom, èime su se izabranici Stena Van Gandija uèvrstili na 6. mestu na Istoku, uz odliène izglede da do kraja sezone izbore možda i prednost u prvom kolu plej-ofa – jer èetvrtoplasirani Nju Orleans sada ima samo jedan poraz manje i dve pobede više, a èeka ga serija od pet teških gostovanja na Zapadu. Mevsi s druge strane, posle treæeg uzastopnog neuspeha, sve više zaostaju za Memfisom u trci za peto mesto na Zapadu i vrlo lako može da se dogodi da veæ u prvom kolu plej-ofa igraju protiv Lejkersa ili Kingsa.

Od ostalih timova, koji se grèevito bore za uèešæe u doigravanju, pobede su ostvarili: Njujork – 108:101 protiv Toronta, Boston – 102:93 protiv Nju Džersija i Filadelfija – 86:71 protiv Klivlenda. Trenutno, osmo mesto na istoku drži Boston, Njujork je sedmi sa utakmicom i po prednosti, ali Klivlend, koji je nareðao èetiri poraza, Filadelfija, koja ima tri uzastopne pobede bez Ajversona u postavi, i Toronto, imaju realne šanse da se umešaju u borbu za poslednje mesto koje vodi u doigravanje.

Indijana je i bez Džermejna O'Nila lako trijumfovala u Orlandu – 107:92, mada su i «magièni» bili bez najboljeg strelca lige Trejsija Mekgrejdija. Ron Artest je ubacio 35 poena, rekord karijere, i Pejsersi su se uèvrstili na prvom mestu u celoj ligi. U ostalim utakmicama, Hjuston je ubedljivo poražen u Memfisu – 109:86, Milvoki je bez obzira na povredu Kita van Horna trijumfovali u Èikagu – 115:100, dok je Vašington, posle trijumfa u Los Anðelesu nad Klipersima, teško poražen u Ouklendu – 99:78. Voriorsi su posle devet uzastopnih poraza, napravili seriju od šest pobeda, što kako kažu u Golden Stejtu, nije uradio nijedan tim, nikad u istoriji. Gilbert Arinas nije se proslavio u prvom meèu protiv svog bivšeg kluba, baš kao ni Leri Hjuz, takoðe bivši igraè Voriorsa. Arinas je ubacio 11, a Hjuz 12 poena. Kod pobednika: Dampir 19 poena i 21 skok.

XS
SM
MD
LG