Linkovi

Film «Starski i Haè - 2004-03-07


Dejv Starski je vrlo posveæeni policajac koji sve radi po pravilima. Ken Haèinson bi radije preskoèio nekoliko poglavlja pravilnika i potrudio se da se dobro provede. Ben Stiler, koji igra Starskog, kaže da mu je originalni TV šou u kome su glumili Pol Majkl Glejzer i Dejvid Soul ostao u lepoj uspomeni.

«Imao sam oko deset godina kada je šou poèeo da se emituje, tako da sam demografski gledano bio ciljna grupa. I sve vreme bi se igrali, imitirajuæi njih dvojicu. Za mene, podsticaj da snimim ovaj film jeste upravo to što sam to kao klinac radio iz zabave ».

Oven Vilson u filmu oteže dok govori i doprinosi da lik Haèa bude veoma smešan. Meðutim, on istièe da film nije uraðen kao parodija na TV seriju.

«Nismo poèeli rad na filmu sa namerom da napravimo parodiju, jer originalni šou nisam smatrao parodijom. Seæam se da sam mislio da je serija zaista 'kul'. Sada kada pogledate te epizode ima tu smešnih trenutaka, ali mnogo toga je zbog same èinjenice da se to dešava u sedamdesetim godinama 20. veka. Mi smo samo pokušali da odamo poèast onome što su dejvid Soul i Pol Majkl Glejzer stvorili tada…i da to uèinimo još malo zabavnijim ».

Upravo ste èuli veliku zvezdu hip-hopa Snup Dogi Doga, koji tumaèi ulogu Hagi Bera, lepo obuèenog doušnika koji uvek ima informacije neophodne dvojici policajaca na tajnom zadatku kako bi uhvatili loše momke. Reditelj Tod Filips, koji je izmeðu ostalih režirao filmove «OLD SCHOOL» i «ROAD TRIP», pun je hvale za ono što naziva «komedijaškom hemijom» izmeðu Stilera i Vilsona. I bez obzira što u filmu ima puno akcionih scena (radi se ipak o dvojici policajaca), Filips kaže da uopšte nije pokušavao da napravi akcioni film:

«Jasno je da smo pravili zabavan film, tako da nisam želeo da pokušavam da se takmièim sa novom akcije u filmu «MATRIX» ili nekog filma Džerija Brukhajmera, pa èak ni «ÈARLIJEVIM ANÐELIMA». Uvek sam koristio reèi «low fi», želeo sam da napravim «low fi» akcioni film… koji izgleda kao da je mogao da bude napravljen i 1975. godine. Akcija u ovom filmu treba da bude da udariš nekog u stomak i baciš ga kroz prozor. Tako da sve, znaèi kostim, muzika, dizajn seta i sve što se zaista dešava u filmu, mi smo želeli da izgleda što realnije ». U filmu « Starski i Haè » ulogu negativca tumaèi Vins Von. Ejmi Smart i Karmen Elektra igraju navijaèice sa kojima se viðaju glavni junaci; a kao iznenaðnje, na kratko se pojavljuju i Pol Majkl Glejzer i Dejvid Soul, stare zvezde originalne TV serije.

XS
SM
MD
LG