Linkovi

U raciji u Jerihonu ubijen Palestinac - 2004-02-01


Izraelske snage sprovele su raciju u Jerihonu na Zapadnoj obali i tom prilikom ubile jednog èoveka za kojeg tvrde da je traženi palestinski terorista.

Izraelska vojska saopštila je da je operacija usmerena prema hapšenju Palestinaca osumnjièenih da su uèestvovali u teroristièkim napadima. Dopisnik Glasa Amerike Ros Dan izveštava iz Jerusalima.

Izraelski vojnici, uz pomoæ tenkova i borbenih vozila, opkolili su jednu kuæu u Jerihonu za koju se sumnja da je bila sklonište palestinskim teroristima. Tokom racije, izraelski vojnici napadnuti su od strane Palestinaca, saopštili su izraelski vojni zvaniènici.

Jedan osumnjièeni terorista je ubijen dok su najmanje dvojica ranjena. Ubijeni je identifikovan kao Šadi Jaradat, pripadnik Brigade muèenika AL Akse, vojnog krila organizacije Fatah na èijem je èelu palestinski predsednik Jaser Arafat.

Grupa je preuzela odgovornost za samoubilaèki bombaški napad na autobus u Jerusalimu, koji se dogodio u èetvrtak, a u kojem je poginulo jedanaestoro ljudi. Bombaš samoubica stigao je iz izbeglièkog kampa u blizini Betlejema na zapadnoj obali.

Izraelska vojska je u raciji u tom gradu , u subotu uhapsila trojicu Palestinaca.

XS
SM
MD
LG