Linkovi

Pobeda Kingsa u San Antoniju - 2004-01-30


Košarkaši Sakramenta pobedili su San Antonio - 96:91 u jednom od najveæih derbija Zapadne konferencije NBA lige. Do druge uzastopne pobede Kingse je predvodio Pedja Stojakoviæ sa 22 poena i 6 skokova, dok je Vlade Divac uz 11 poena, imao po 9 skokova i 9 asistencija. Pobednika je 29 sekundi pre kraja odluèio Bobi Džekson trojkom uz faul, posle èega je realizovao i dodatno slobodno bacanje. Najefikasniji igraè na utakmici bio je centar Sparsa Tim Dankan sa 35 poena i 18 skokova.

Nju Džersi je pobedio Orlando - 89:79 uz sjajnu igru Džejsona Kida (33 poena, 10 skokova, 8 asistencija). Privremeni trener Lorens Frenk ostvario je tako drugu pobedu u isto toliko utakmica od kada je u ponedeljak zamenio Bajrona Skota. Kidu je ovo bio 24. "dabl-dabl" ove sezone, a sinoæ mu je pomagao Kenijon Martin sa 18 poena. Ovo je Netsima treæa uzastopna pobeda.

Portland je bio bolji od Atlante - 93:85 i tako došao do èetvrte uzastopne pobeda u gostima.

A zahvaljujuæi glasovima navijaèa širom sveta, sastavljene su prve petorke za All-Star utakmicu, koja æe 15.februara biti odigrana u "Stejpls Centru" u Los Andjelesu.

Kobi Brajant biæe prvi bek zapada pošto je dobio 1.759.717 glasova. Pored zvezde Lejkersa, igraæe Stiv Frensis, Tim Dankan, Kevin Garnet i Jao Ming, koji je uspeo da dobije više glasova od prvog favorita za mesto startnog centra Šakila O Nila.

Petorku Istoka predvodiæe Vins Karter koji je dobio 2.127.183 glasa. Pored Kartera u dresu istoène konferencije igraæe i Džermejn O'Nil , na poziciji centra Ben Valas iz Detroita, dok æe bekovsku liniji èiniti Alen Ajverson i Trejsi Mekgrejdi.

Ekipe æe sa klupe po prvi put u karijeri predvoditi trener Minesote Flip Sonders (Zapad) i trener Indijane Rik Karlajl (Istok). Ostale igraèe odrediæe treneri 29 timova, a njihova imena biæe poznata treæeg februara.

XS
SM
MD
LG