Linkovi

Novi album Doli Parton - 2004-01-17


“Red, White And Bluegrass“ je jedna od sedam pesama koje je Doli Parton napisala za novu kolekciju partiotskih i inspirativnih pesama. Uvek je želela, kako kaže, da pruži doprinos i oda priznanje amerièkim vojnicima, želela je da snimi album sa partiotskim pesmama i misli da je došao pravi trenutak.

Pesma “Light Of A Clear Blue Morning”, Doli Parton je prvi put snimila 1977. za album ”New Harvest, First Gathering“, a pesma je izvoðena i u njenom filmu ”Straight Talk“ Najnovijoj verziji dodala je zvuke bendža. Doli Parton kaže da svoja oseæanja najbolje izražava kroz stihove koje je poèela da piše od kako zna za sebe. Sa sedam godina je veæ svirala gitaru i pevala, a najnovije prebrojavanje je pokazalo da je Doli, verovali ili ne, komponovala tri hiljade pesama. Sedam puta je osvajala prestižnu muzièku nagradu Gremi. Njene najpoznatije pesme su ”I Will Always Love You“ , “Jolene“ i ”Coat of Many Colors“ . O svojoj dugogodišnjoj uspešnoj karijeri Doli Parton kaže:

”Nije mi baš sve što sam radila bilo jasno, ali sam želela da me ljudi vole, da budem bogata i slavna. Želela sam da putujem, u stvari, sve što sam želela ostvarilo mi se. Što sam starija, svesnija sam koliko sam imala sreæe u životu“.

XS
SM
MD
LG