Linkovi

800. pobeda Fila Džeksona - 2004-01-15


Kobi Brajant propustio je prvu utakmicu zbog povrede ramena, Šakil O'Nil šestu zbopg problema sa listom, a Karl Meloun 10. zbog povrede kolena. Meðutim, Lejkersi su se revanširali Nagitsima za prošlonedeljni poraz u Denveru i trijumfovali još ubedljivije: 97:71. Veæ posle prvog poluvremena koje su domaæi završili sa 20 poena razlike, umorni Nagitsi bili su pobeðeni, a najveæe zasluge za to pripadaju Slavi Medvedenku (22 poena, 9 skokova) i Geriju Pejtonu (21 poen, 6 asistencija).

Detroit je nastavio pobednièku seriju i sada iza sebe ima 10. trijumfa zaredom, što nije pošlo za rukom nijednoj ekipi Pistonsa posle šampionske generacije s kraja osamdesetih i poèetka devedesetih godina prošlog veka. Utakmica je poèela sa skoro pola sata zakašnjenja pošto sudije zbog snežne oluje nisu stigle na vreme, a Ben Valas je iskljuèen u prvom poluvremenu. Meðutim, Memet Okur ostvario je rekord karijere sa 27 poena, uz to imao i 14 skokova. Željko Rebraèa i Darko Milièiæ presedeli su svih 48 minuta na klupi.

Derbi veèeri ipak je igran u «SBC Centru» u San Antoniju, gde je Minesota zahvaljujuæi udarnoj trojci: Kasel-Garnet-Sprivel potvrdila da je trenutno bolja od zvaniènih šampiona. Kasel je ubacio 33 poena, 23 u drugom poluvremenu i osam zaredom u samom finišu utakmice, Sprivel je završio meè sa 23, a Garnet je uz 22, imao i 10 skokova, za 32. «dabl-dabl» sezone, po èemu vodi u NBA ligi. Fenomenalni Tim Dankan sa uèinkom: 36 poena, 20 skokova i 7 asistencija, nije mogao da spreèi konaènih 100:93 za Ti-Vulvse, a ponovo se muèio sa linije penala (8-15).

U ostalim utakmicama, Niksi su u Njujorku sa Herbom Vilijamsom kao privremenim trenerom pobedili Orlando 120:110 i sada mirno èekaju da Leni Vilkens preuzme funkciju upražnjenu posle otkaza koji je Ajzea Tomas uruèio Donu Èejniju. Nju Džersi je pobedio Vašington na svom parketu 115:103, dok je Dalasu bilo potrebno dodatnih deset minuta da ostrvare trijumf nad Filadelfijom 125:122. Indijana je u svom “Konsiko Fildhausu” pobedila Atlantu – 85:78, dok je Hjuston trijumfovao na

XS
SM
MD
LG