Linkovi

Teksašani drmaju Kalifornijom - 2003-12-26


Dalas Meveriksi ove sezone imaju samo èetiti pobede na strani, ali tri su protiv, po mnogima, najboljih timova lige. Posle zvaniènih šampiona Sana Antonio Sparsa i Los Anðeles Lejkersa, Mevsi su trijumfovali i u Sakramentu – 111:103. Do prve pobede u poslednjih pet utakmica košarkaši Dalasa došli su posle minusa od 18 poena na poluvremenu, a mnogo im je pomoglo i odsustvo Peðe Stoajkoviæa, koji je dan ranije suspendovan zbog «neprimerenog» kontakta sa sudijom protiv Memfisa. U njegovom odsustvu, Majk Bibi je bio najefikasniji sa 23 poena, Vlade Divac je za 34 minuta imao uèinak: 21 poena, 8 skokova i 5 asistencija, a Bredu Mileru (13 poena, 12 skokova, 9 asistencija) «tripl-dabl» je izmakao zamalo. Èak i Džerald Valas, koji je u petorci zamenio Stojakoviæa ostvario je «dabl-dabl» (16 poena, 11 skokova), ali su Mevsi sjajno odigrali drugo poluvreme i u neizvesnoj završnici trojkama stigli do trijumfa. Novicki sa 31 poenom i 14 skokova, i Entoan Voker sa 23 koša, 12 uhvaæenih lopti i 8 asistencija bili su najzaslužniji za pobedu gostiju.

Dvostruki trijumf timova iz Teksasa u kaliforniji, upotpunio je Hjuston, pobedom nad Lejkersima – 99:87. Rokitsi su vodili od poèetka, da bi Lejkersi krajem treæe i poèetkom èetvrte èetvrtine stigli do izjednaèenja - 77:77. Jao Ming koji se odlièno nosio sa Šakilom O'Nilom, tada je napravio peti penal i izašao iz igre, ali su njegovi saigraèi uspeli da završe utakmicu serijom 22:10 i èak ubedljivo trijumfuju. Petorica igraèa Hjustona imala su dvocifren uèinak, a najefikasniji je bio Stiv Frensis sa 22 koša, 9 skokova i 7 asistencija. Kod domaæih: Brajant 23 poena (8 skokova, 6 asistencija), O'Nil 22, uz 10 skokova.

Prvi susret najboljeg strelca NBA lige u prošloj sezoni Trejsija Mekgrejdija i prvog pika sa poslednjeg drafta Lebrona Džejmsa, završen je trijumfom starijeg Ti-Meka, ali tek posle dodatnih pet minuta. Orlando je u svojoj dvorani pobedio Klivlend 113:101, a Mekgrejdi je postigao 41 poen, uz 11 asistencija i 8 skokova. Dve trojke Mekgrejdi je postigao na poèetku produžetka i praktièno osigurao osmu pobedu «magiènih» ove sezone. Džejms je završio utakmicu sa 34 poena i 6 asistencija, ali je promašio sva èetiri šuta u produžetku, što je itekako uticalo na rezultat. Ipak, Ti-Mek je bio pun pohvala na njegov raèun, a u šali je rekao da nema šanse da Džejms ima samo 18 godina. «Ako nastavi da radi i bude ovako željan pobeda, ne smem ni da pomislim koliko æe biti dobar za nekoliko godina», zakljuèio je Mekgrejdi.

XS
SM
MD
LG