Linkovi

Divac kao mladiæ - 2003-12-22


S obzirom na to da su se sastali tim sa najboljim skorom u ligi na svom terenu i jedina ekipa, koja van svoje dvorane ove sezone nije donbila nijednu utakmicu, košarkaši Sakramenta oèekivano su pobedili Blejzerse – 117:98. Ono što je, za amerièke medije bilo neoèekivano, jeste fantastièna igra Vlada Divca, ili kako se u agencijskim izveštajima navodi - najbolja partija 35-godišnjeg centra u poslednje dve sezone. Divac je za 36 minuta igre postigao 26 poena, uz šut iz igre 10-16 i sa linije slobodnih bacanja 6-7, imao 7 asistencija, 5 skokova i jednu ukradenu loptu, a posle trijumfa je izjavio da se pred utakmicu oseæao kao mladiæ, a posle nje kao starac. Dodao da je dobro što Kingsi nisu imali trening u petak i da do kraja godine više neæe trenirati. Peða Stojakoviæ ponovo je bio najefikasniji u timu Sakramenta, ovog puta sa 29 poena, od èega pet trojki, èetvrti put ove sezone. Stojakoviæ je trenutno drugi po broju postignutih trojki, iza Berona Dejvisa.

Prvi put u skoro mesec dana Detroit Pistonsi uspeli su da prebace 90 poena, što je rezultiralo ubedljivim trijumfom nad Jutom – 96:75. Darko Milièiæ igrao je šest minuta, uz prilièno raznovrstan uèinak: 3 poena, dve asistencije, po jedan skok i blokada, uz èetiri liène greške. Publika u «Oburn Hils Palasu» ponovo je uzvicima «Hoæemo Darka» primorala trenera Brauna da 2. piku sa poslednjeg drafta pruži šansu u završnici meèa. Željko Rebraèa za tri minuta nije uputio nijedan šut ka košu Jute, dok je u poraženom timu Aleksandar Pavloviæ igrao 17 minuta, postigao 9 poena, imao 4 skoka i jednu asistenciju.

Lejkersi su u svojoj dvorani pobedili uporne Finiks Sanse – 107:101, ali su veæ u èetvrtom minutu ostali bez Karla Melouna, koji je povredio koleno. Magnetna rezonanca nije pokazala ošteæenje na kolenu, ali mnogo više informacija biæe poznato posle današnjeg pregleda. U ostalim utakmicama, Orlando je kao gost pobedio Toronto – 104:93 i posle dugo vremena prepustio poslednje mesto u ligi Atlanta Hoksima, istim rezultatom (104:93), Majami je u svojoj dvorani bio bolji od Golden Stejta, dok je Boston je u svom «Flit Centru» savladao Filadelfiju – 87:84.

XS
SM
MD
LG