Linkovi

Nova hapšenja u Iraku - 2003-11-26


Predstavnik 4. pešadijske divizije amerièke Kopnene vojske u centralnom Iraku izjavio je da su vojnici juèe uhapsili suprugu i æerku Izata Ibrahima Al-Dourija, tokom akcije u gradu Samari, severno od Bagdada. Prošle nedelje, amerièki funkcioneri ponudili su nagradu od 10 miliona dolara za informacije koje bi dovele do hapšenja tog bivšeg generala, èije ime se nalazi na šestom mestu amerièkog spiska traženih Iraèana. Amerièke oružane snage iznose uverenje da je Al-Douri direktno odgovoran za neke od napada na amerièke snage, sprovedene poslednjih meseci.

U medjuvremenu, protivnici koalicije ispalili su kasno sinoæ nekoliko raketa u pravcu stambenog kompleksa u Bagdadu u kome žive èlanovi privremenih koalicionih vlasti. Rakete su pale van kompleksa, ranivši dvojicu Iraèana. Britanski sekretar za inostrane poslove Džek Stro, koji se nalazi u Iraku radi dvodnevnih sastanaka sa èlanovima iraèkog Vladajuæeg saveta, bio je u vreme napada u pomenutom kompleksu.

U sredu, Stro je novinarima u Bagdadu izneo svoje uverenje da æe brzo prenošenje vlasti na iraèku upravu poboljšati bezbednosnu situaciju.

XS
SM
MD
LG