Linkovi

Majkl Džekson se predao policiji - 2003-11-20


Amerièka mega zvezda, Majkl Džekson, predao se danas kalifornijskoj policiji, nakon što ga je sud u Santa Barbari optužio za seksualno zlostavljanje maloletnika.

Džim Anderson, šerif u Santa Barbari rekao je novinarima da se Džekson, kome preti višedecenijska zatvorska kazna, «sada se nalazi u glavnom oblasnom zatvoru».

Sve vodeæe televizijske stanice u Sjedinjenim državama prikazale su trenutak kada su Džeksona sa lisicama na rukama policajaci u civilu sproveli u zgradu zatvora.

Tužilac, Tom Snedon, najavio je ranije da æe protiv poznatog pop muzièara biti podignuta zvanièna optužnica i da bi on mogao da bude privremeno pušten. Sud je odredio kauciju od tri miliona dolara koliko je odredio sud.

Policija je takoðe saopštila da èetrdesetpetogodišnjeg Džeksona tereti za više kriviènih dela i da je nalog za hapšenje izdat nakon svedoèenja "kooperativne žrtve", za koju mediji navode da je 12-godišnji deèak.

Majkl Džekson, koji se i ranije suoèavao sa sliènim optužbama, odbacio sve navode o zlostavljanju maloletnika. Džeksonovo saopštenje proèitao je njegov portparol Stjuart Bakerman.

"Skandalozne optužbe protiv Majkla Džeksona su lažne. Majkl nikada ne bi povredio dete. Te uvredljive i potpuno neosnovane optužbe pokazaæe se na sudu kao pogrešne", rekao je Džeksonov portparol.

XS
SM
MD
LG