Linkovi

Èabarkapa 14 poena za 14 minuta - 2003-11-19


Derbi veèeri, kada je reè o NBA ligi odigran je u Detroitu, gde su Lejkersi doživeli treæi poraz u sezoni, ujedno i treæi uzastopni na gostovanjima. Za konaènih 106:96 najzaslužniji je bio Èonsi Bilaps sa 24 poena i 8 asistencija, ali je kljuè pobede ipak bila timska igra domaæih, koji su imali èak 6 igraèa sa dvocifrenim uèinkom. Pred poèetak utakmice Željko Rebraèa, stavljen je na listu povreðenih zbog problema sa leðima, a Darko Milièiæ, koji je dan ranije dobio dugo oèekivanu vozaèku dozvolu, nije ulazio u igru. Trener Leri Braun je meðutim najavio da æe Rebraèin boravak na listi povreðenih doprineti poveæanju Darkove minutaže.

Finiks je prekinuo seriju od tri poraza, trijumfom nad Èikagom u svojoj «Amerika Vest Areni» - 95:82, a Žarko Èabarkapa pružio je do sada najbolju partiju u NBA karijeri. Za 14 minuta, ubacio je isto toliko poena, uz šut iz igre 7-9, imao 3 skoka, po jednu asistenciju, ukradenu loptu i blokadu. Uz Stodemajera, koji je imao uèinak 21 poen i 10 skokova i Šona Meriona – 19 koševa i 9 skokova, bio je najzaslužniji za pobedu Sansa.

Sijetl je propustio priliku da preuzme voðstvo u Zapadnoj konferenciji, pošto je na svom parketu poražen od Majamija – 105:98. To je drugi poraz Soniksa od timova sa Istoka u «Ki Areni», ai prethodni je bio protiv jednog od slabijih timova lige – Atlante. Kao i obièno u timu sa Floride istakli su se Lamar Odom, sa 21 poenom, 11 skokova i 6 asistencija, i Edi Džons, sa 20 pogodaka. Kod poraženih, Ronald Mari je ubacio 31 poena, a Vladimir Radmanoviæ za 32 minuta: 10 poena, uz po pet skokova i asistencija.

U ostalim utakmicama postignuti su ovi rezultati:

Nju Džersi– Nju Orleans 85:88

Minesota - Denver 89:76

Milvoki – Atlanta 93:101

San Antonio – Golden Stejt 94:81

XS
SM
MD
LG