Linkovi

Deseti poraz Orlanda, otpušten Dok Rivers - 2003-11-18


Prvi put u 15-godišnjoj istoriji kluba «magièni» su startovali šampionat sa samo jednim trijumfom u prvih 11 utakmica, tako da je menadžment na èelu sa Džonom Gejbrijelom odluèio da smeni Doka Riversa. Rivers je tokom nešto više od èetiri godine sa Orlandom ostvario 171 pobedu i 168 poraza, a u svojoj debitantskoj sezoni bio je proglašen za trenera godine u NBA ligi. Rivers je o odluci èelnika kluba obavešten posle poraza od Jute u Solt Lejk Sitiju – 90:88, a na klupi æe ga zameniti dosadašnji pomoænik u struènom štabu Džoni Dejvis, koji je u sezoni 1996/97. vodio Filadelfiju.

Što se tièe utakmice u «Delta Centru», najzaslužniji za trijumf «džezera» bio je triling igraèa sa «dabl-dabl» uèinkom: Andrej Kirilenko sa 25 koševa i 10 skokova, Met Haršpring, koji je uz 14 poena uhvatio i 19 lopti, što mu je rekord karijere i Greg Ostertag, sa po 10 poena i skokova. Aleksandar Pavloviæ igrao je pet minuta, postigao 2 poena i imao jedan skok u odbrani. Kod poraženih, Trejsi Megrejdi je ubacio 29 koševa, ali samo tri u poslednjoj èetvrtini. Uz to je i promašio poslednji šut na utakmici koji je mogao da donese pobedu Orlandu.

Ovdašnji Vašington Vizardsi prekinuli su seriju poraza u Atlanti. Odluèila je poslednja èetvrtina u kojoj su izabranici Edija Džordana postigli 42 poena, za konaènih 106:97. Najefikasniji je bio Leri Hjuz sa 26 poena, Gilbert Arenas ubacio je 23, a Itan Tomas uz 14, imao i 11 uhvaæenih lopti. U ostalim meèevima, treba istaæi prvi «tripl-dabl» u karijeri Stiva Neša (14 poena, 12 asistencija i 10 skokova), èiji Dalas je pobedio Portland 105:98, kao i trijumfe Njujorka nad Bostonom – 89:86, odnosno Hjustona u Filadelfiji – 74:66. Rokitsi su uspeli da zaustave Alena Ajversona, koji je završio meè sa, za njega skromnih 15 poena, tako da su Siksersi izjednaèili drugi najlošiji napadaèki uèinak u istoriji kluba. Kod pobednika, najefikasniji je bio Katino Mobli sa 19 pogodaka.

U meðuvremenu, Upravni odbor NBA lige prihvatio je predlog promena u sistemu takmièenja za narednu sezonu, tako da æe ubuduæe liga biti podeljena na šest divizija u dve konferencije. Novi 30. tim lige, Šarlot Bobketsi biæe na Istoku, dok se Nju Orleans Hornetsi sele na Zapad. U plej-of æe se plasirati pobednici divizija i još po pet najboljih timova u obe konferencije. Evo kako æe izgledati sastav NBA lige od sezone 2004/05.

ISTOÈNA KONFERENCIJA

Atlantik: Boston Seltiks, Nju Džersi Nets, Njujork Niks, Filadelfija Siksers, Toronto Reptors.

Central: Èikago Buls, Klivlend Kavalirs, Detroit Pistons, Indijana Pejsers, Milvoki Baks.

Jugoistok: Atlanta Hoks, Šarlot Bobkets, Majami Hit, Orlando Medžik, Vašington Vizards.

ZAPADNA KONFERENCIJA

Jugozapad: Dalas Meveriks, Hjuston Rokits, MemphisGrizzlies, Nju Orleans Hornets, San Antonio Spars.

Severozapad: Denver Nagits, Minesota Timbervulvs, Portland Trejlblejzers, Sijetl Supersonics, Juta Džez.

Pacifik: Golden State Voriors, Los Anðeles Klipers, Los Anðeles Lejkers, Finiks Sans, Sakramento Kings.

XS
SM
MD
LG