Linkovi

DOS prestao da postoji - 2003-11-18


Posle dvoèasovnog sastanka predsednik Demokratskog centra Dragoljub Miæunoviæ izjavio je da je na sednici konstatovano da je raspisivanjem parlamentarnih izbora za 28. decembar prestala da postoji koalicija, koja je formirana januara 2000. za izbore koji su održani u septembru i decembru iste godine. Miæunoviæ je za veèerašnju sednicu rekao da je poslednja i ocenio da predstojeæi parlamantarni izbori otvaraju moguænost svim strankama DOS-a za nove oblike udruživanja.

Sednici DOS-a nisu prisustvovali predstavnici Socijaldemokratske partije i Koalicije Vojvodina.

A što se tièe novih oblika politièkog udruživanja, nešto ranije danas predsednik Sandžaèke demokratske partije Rasim Ljajiæ izjavio je da æe se veæ sutra videti obrisi neke nove koalicije, a predsednik Demokratskog centra Dragoljub Miæunoviæ najavio je moguænost da predizborni blok stranaka pred parlamentarne izbore èine Demokratska stranka, Graðanski savez Srbije i Demokratski centar.

Beogradski mediji, meðutim, javljaju da æe Demokratska stranka na vanredne parlamentarne izbore verovatno izaæi sama i da je na Predsedništvu te stranke dogovoreno da se ponudi Socijademokratskoj uniji Žarka Koraæa, Graðanskom savezu Srbije i Demokratskom centru da se prikljuèe listi Demokratske stranke na vanrednim parlamentarnim izborima. Visoki funkcioner Demokratske stranke Nenad Bogdanoviæ potvrdio je veèeras da æe nosilac liste te partije biti njen potpredsednik i premijer Zoran Živkoviæ. Iz Beograda za Glas Amerike Miša Brkiæ

XS
SM
MD
LG