Linkovi

Folksvagenovo terensko vozilo Tuareg - 2003-11-07


Novo luksuzno terensko vozilo, proizvedeno u koprodukciji Folksvagena i Poršea, nazvano je ”Tuareg.“ Ime je pozajmljeno od pripadnika nomadskog naroda Tuarega, iz centralne i zapadne Sahare, poznatog po sposobnosti da prevaljuju velike razdaljine po teškom pustinjskom terenu. Ugledni automobilistièki èasopis Motor Trend proglasio ga je za sportsko terensko vozilo godine. Urednik Motor Trenda, Ron Sešns, kaže da se Folksvagenova ideja da se udruži sa Poršeom pokazala sjajnom:

”Folksvagenov Tuareg preuzeo je atribute luksuznog vozila, koje ljudi žele da vide na terenskom vozilu. A to je udobnost, tih motor i druge pogodnosti kakve imaju luksuzni automobili Akura i Audi.“

Medjutim, za razliku od terenaca konstruisanih na šasiji luksuznog automobila, Tuareg je sposoban za ozbiljne vožnje po teškom terenu. Na primer, ima vazdušno ogibljenje sa moguænošæu biranja pet razlièitih tvrdoæa i visina vozila. Ali možda najvažnija osobina Tuarega je njegov dizajn:

”Vozilo ima veoma atraktivnu liniju koja podseæa na karavan, što se dopada mnogima koji kupuju luksuzne džipove sagradjene na šasiji putnièkog automobila. Ali umesto da doda treæi red sedišta, Folksvagen je taj prostor namenio prtljagu. Zato je Tuareg vozilo za samo pet osoba, ali sa dva široka sedišta napred i tri takodje udobna sedišta pozadi.“

Pošto ova godina nije bila baš sjajna za Folksvagenova vozila, dolazak modela Tuareg na amerièko tržište naišao je veliko odobravanje medju vlasnicima auto-salona.

XS
SM
MD
LG