Linkovi

Prvi poraz Hornetsa - 2003-11-04


Pavloviæ je imao po jedan skok i ukradenu loptu, a junaci trijumfa “džezera” bili su Met Harpring sa 32 poena i 10 skokova, Andrej Kirilenko sa 17, Raul Lopes sa 15 i Greg Ostertag sa 12 poena i èak 21 skokom.

Susret je obeležilo iskljuèenje Kevina Garneta u drugoj èetvrtini, a njegovo odsustvo nisu uspeli da nadoknade ni dobre partije Sema Kasela i Letrela Sprivela, koji su zajedno postigli 51 poen.

Od ostalih utakmica izdvajamo prvi poraz Nju Orleans Hornetsa, koji su posle tri uzastopna trijumfa izgubili u Atlanti - 90:80. Za prvu pobedu Hoksa u sezoni, najzaslužniji je bio Dion Glover sa 20 pogodaka, a u odsustvu supendovanog Džejsona Terija, istakli su se Stiven Džekson sa 19 i Šarif Abdur-Rahim sa 18 poena. Kod Hornetsa, Robert Trejlor je sa 20 koševa ostvario rekord karijere. Posle ovog neuspeha Nju Orleansa, na Istoku više nema neporaženih ekipa, ali ima onih bez pobede.

Jedna od njih, Majami, èetvtrti poraz doživeo je u Dalasu. Izabranici Stena Van Gandija držali su se do poèetka treæe èetvrtine, a tada je Dirk Novicki postigao 16 od svojih 30 poena i Mevsi su mirno priveli utakmicu kraju do konaènih 103:93. Zvanièni šampioni San Antonio Sparsi doživeli su i drugi poraz, ovog puta u Memfisu – 88:80, a kao opravdanje može da ima posluži èinjenica da su od kraja prve èetvrtine bili bez Tima Dankana koji je povredio skoèni zglob, a od sredine druge i bez trenera Grega Popoviæa, koji je iskljuèen. Filadelfija je posle dva poraza ostvarila prvu pobedu na turneji po Zapadu. Siksersi su trijumfovali u Portlandu 94:83, a Alen Ajverson je postigao 31 poen. Glen Robinson je posle tri utakmice suspenzije od strane NBA lige, konaèno zaigrao za svoj novi tim, i završio meè sa 15 poena i 5 asistencija.

XS
SM
MD
LG