Linkovi

Džejms ponovo sjajan - 2003-10-31


Kao i veèe ranije u Saramentu, Lebron Džejms je pokazao da je u ovom trenutku verovatno najbolji košarakaš na svetu kada je reè o 18-godišnjacima. Klivlend je izgubio od Finiksa 95:86, a prvi pik sa poslednjeg drafta proveo je na parketu 40 minuta, uz uèinak 21 poen, 12 skokova i 8 asistencija. Utisak je pokvarilo 7 izgubljenih lopti, ali posle prva dva meèa u profesionalnoj karijeri, definitivno je jasno da je Džejms došao u NBA spremniji od svih svojih prethodnika, koji su preskoèili srednju školu da bi zaigrali u najjaèoj ligi sveta. U timu Sansa Žarko Èabarkapa igrao je 11 minuta, a jedini koš postigao je poèetkom poslednje èetvtrine kada je ukrao loptu Rikiju Dejvisu i sjajno zakucao preko njega uz faul. Pored toga imao je po 2 skoka, ukradene i izgubljene lopte. Najzaslužniji za trijumf Sansa bio je zvanièno najbolji ruki prošle sezone Amari Stodemajer sa 27 poena i 8 skokova, Stefon Marberi je ubacio 24, a Šon Merion uz 17 poena imao i 11 uhvaæenih lopti.

U ostalim utakmicama prošle noæi, Hjuston je lako pobedio Denver 102:85, èime je debi novog trenera Džefa Van Gandija bio uspešan, dok su Hornetsi trijumfovali na Floridi protiv Orlanda 100:98. Èak trojica igraèa Nju Orlensa postigli su preko 20 poena: Dejvid Vesli 28, Džamal Meglor 27 i Beron Dejvis 22, a njih trojica su se istakli i u poslednja dva minuta, kada su gosti serijom 7:0 potpuno preokrenuli rezultat. Trejsi Mekgrejdi je postigao 33 poena, ali ga je Meglor u poslednjem napadu izblokirao.

A u Japanu, gde Soniksi i Klipersi igraju dve zvaniène utakmice, komesar NBA lige Dejvid Štern ponovio je da oèekuje da se NBA do kraja ove decenije proširi na Evropu sa dva ili tri tima.

“Mislim da na osnovu toga kako se situacija razvija, postoje realni izgledi za to. U Evropi svakako nemaju dvorane kakve imamo u Americi, a postoji i pitanje afiniteta navijaèa. Tu ima još dosta prostora za napredak. Ja znam da æe u Evropi mnogi platiti puno da gledaju fudbalske utakmice ili koncerte Brusa Springstina i sliènih izvoðaèa, ali 41 utakmica u sezoni nije isto što i jedna prijateljska pred poèetak sezone. Moramo biti sigurni da æe se sve uklopiti i da æe NBA model funkcionisati u Evropi”, rekao je Štern.

XS
SM
MD
LG