Linkovi

Amerikanci upozoreni na nove napade u Saudijskoj Arabiji - 2003-10-28


Ambasada Sjedinjenih država u Rijadu upozorila je amerièke državljane u Saudijskoj Arabiji na moguæe nove teroristièke napade na zapadne interese u toj zemlji. Iz bliskoistoènog biroa Glasa Amerike u Kairu, izvještava Džems Marton:

Ambasada Sjedinjenih država u Rijadu objavila je saopštenje u kojem se kaže da je primila pouzdane informacije o namjerama terorista da napadnu – kako se navodi – interese Zapadnih avijacija u Saudijskoj Arabiji. U saopštenju se apeluje na amerièke državljane da odlože nepotrebna putovanja u Kraljevinu, a predstavnik Ambasade za odnose sa javnošæu Kerol Kejlin, kaže da je upozorenje izdato nakon nedavnih teroristièkih napada u Saudijskoj Arabiji i drugim mjestima.

«Teroristi su, nažalost, aktivni svuda u svijetu. Naroèito u Iraku, ali i u drugim mjestima i mi samo želimo da svakoga upozorimo na oprez u ovom periodu». U teroristièkom napadu na zapadna naselja u Rijadu, u maju ove godine, ubijeno je 35 ljudi. Amerièka ambasada u saudijskoj prijestonici upozorila je i prošle nedjelje na moguæe napade na Zapadne interese za vrijeme svetog muslimanskog mjeseca, Ramazana, koji je poèeo juèe. Novo saopštenje amerièke ambasade je mnogo detaljnije i odnosi se na specifiènu informaciju dobijenu od vlade Sjedninjenih država. Vlasti u Saudijskoj Arabiji se se obavezale, proteklog vikenda, da æe zaustaviti sve teroristièke zavjere u toj zemlji.

XS
SM
MD
LG