Linkovi

Verbalni duel Brajant - O Nil - 2003-10-27


Dva dana pred poèetak nove NBA sezone, u centru pažnje amerièke javnosti ponovo je Kobi Brajant, ali ovog puta ne zbog suðenja za silovanje, ili povratka na parket, veæ zbog verbalnog duela njega i Šakila O’Nila u medijima.

Posle poraza od Sakramenta u poslednjoj pripremnoj utakmici u Las Vegasu – 93:87, O’Nil je rekao novinarima da bi Brajant, dok se u potpunosti ne vrati u formu, trebalo manje da forsira šut i ogranièi e na dodavanje, na šta je Kobi reagovao veoma oštro i poruèio saigraèu da gleda svoja posla. “Ne trebaju mi saveti o igri na poziciji beka, bolje bi mu bilo da brine o svojoj igri pod košem”, rekao je Brajant. Naravno, O’Nil je želeo da njegova bude poslednja, pa je poruèio Brajantu da su Lejkersi i dalje njegov tim i da su Karl Meloun i Geri Pejton u El Ej stigli zbog njega. “Ako mu se ne sviða da dobije savet od mene, onda neka ode, kao što je i pretio”, zakljuèio je O’Nil.

Posle osmog kola NFL šampionata samo jedan tim je neporažen. To su Kanzas Siti Èifsi, koji su ubedljivom pobedom nad Bafalom – 38:5, došli do osmog trijumfa ove sezone i umnogome uæutkali kritièare, koji veæ neko vreme govore kako taj tim ima više sreæe nego kvaliteta. Èifsi su tek 12. tim u poslednjih 30 godina, koji je prvu polovinu regularnog dela sezone završio bez poraza, a od prethodnih 11, 8 je igralo Super Bowl, a èak 6 osvojilo trofej Lombardi. Za razliku od Kanzas Sitija, jedini neporaženi tim u drugoj konferenciji, Minesota, izgubila je na svom terenu od Njujork Džajantsa – 29:17. Vikinzi nisu poraženi u regularnom delu sezone još od 8. decembra prošle godine protiv Grin Beja, kome naredne nedelje idu u goste.

Za kraj sportskog bloka nekoliko informacija o novim šampionima amerièke profesionalne bejzbol lige, Florida Marlinsima, koji su u nedelju rano ujutro po centralno-evropskom vremenu, pobedili Jenkije u Njujorku sa 2:0 i tako ukupnim rezultatom 4-2 došli do druge titule pobednika World Serije. Marlinsi su osnovani pre deset godina, a prvu titulu su osvojili veæ 1997. godine, ali je vlasnik kluba odmah rasprodao glavne igraèe, tako da je klub do ove godine bio meðu lošijima u ligi. Ove sezone, uspeli su da se vrate na tron, iako su imali trostruko manji budžet od Jenkija, ili nešto više od 50 miliona dolara, a u finalnoj seriji gubili su sa 2-1. S druge strane, za Jenkije, koji imaju 26 titula prvaka, èak I plasman u finale okarakterisan je kao neuspeh, pogotovo kada se zna da su igraèi ove sezone zaradili 160 miliona dolara.

XS
SM
MD
LG