Linkovi

NBA predsezona - 2003-10-16


Rano jutros po centralno-evropskom vremenu odigrane su samo èetiri utakmice NBA predsezone, a od košarkaša sa prostora SCG nastupio je jedino drugi pik sa poslednjeg drafta Darko Milièiæ. Njegov Detroit bio je ubedljiv protiv Bostona u svojoj dvorani – 123:95, a doskorašnji Vršèanin je za 9 minuta imao sasvim solidan uèinak: 4 poena, 2 skoka i 1 blokada. Najbolji pojedinac utakmice bio je bek domaæih Èonsi Bilaps sa 23 poena, Èaki Etkis je ubacio 17, a Turèin Memet Okur 14 poena. Najbolji u timu Bostona, koji još nije ostvario pobedu u predsezoni bio je Pol Pirs sa 20 pogodaka. Vladimir Radmanoviæ zajedno sa Rejom Alenom nije igrao u porazu Sijetla od Golden Stejta – 88:71, pošto je trener Mekmilan odluèio da ih odmori.

Od ostalih sportskih vesti izdvajamo da je 30. NBA tim, Šarlot Bobkets, koji æe u ligu uæi na poèetku sledeæe sezone, odluèio da funkciju trenera i generalnog menadžera obavlja jedan èovek. To æe, kako prenosi AP, biti Berni Bikerstaf , poslednjih godina GM WNBA tima Šarlot Sting, koji ima i višegodišnje iskustvo kao NBA trener u ekipama Sijetla, Denvera i Vašingtona.

U cilju proširenja NBA lige na 30 timova, èelnici najjaèe košarkaške lige sveta razmatraju moguænost da od sledeæe sezone podele takmièenje na šest divizija, po tri u svakoj konfrenciji, sa po pet ekipa. U tom sluèaju u plej-of bi se plasirali svi pobednici divizija, plus po pet timova sa najboljim skorom u konferenciji, bez obzira na diviziju. Prema reèima zamenika komesara NBA lige Rasa Grenika, odluka bi mogla da bude donesena veæ sledeæeg meseca.

XS
SM
MD
LG